Traseul Revoluției din 1989 în Timișoara
Consultare publică (etapa de proiectare/DALI) 21 dec- 21 ian
Traseul - cele 9 puncte de intervenție
Cele 9 puncte de intervenție sunt prezentate în imaginea de mai jos.
S-au propus pentru început 9 zone de intervenție: Piața Sfânta Maria (2 puncte), Podul Traian, Piața Operei (2 puncte), Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe, CJT Prefectura (2 puncte), Băile Neptun, Cimitirul Eroilor, Calea Martirilor.
Pentru intervențiile ce urmează a fi realizate în aceste 9 zone Primăria Municipiului Timișoara a obținut o finanțare din PNRR. Valoarea contractului de finanțare este de 4,5 milioane de euro, respectiv 22,3 milioane de lei. Pe viitor, în funcție de sugestiile primite și bugetul disponibil (fie din bugetul local, fie din alte surse de finanțare, dacă vor mai exista oportunități în direcția aceasta) se poate analiza oportunitatea de a extinde traseul și în alte zone
Puteți transmite opinia dvs. în secțiunea comentarii de mai jos după conectarea în cont. Pentru a vă crea un cont mergeți în colțul din dreapta sus la secțiunea Înscrie-te.
Vă rugăm oferiți referințe dacă ne transmiteți sugestii de modificări pentru a le putea analiza în detaliu.
Lista susținerilor
Raportează o problemă
Este acest conținut neadecvat?
Închide dezbaterea
Care este rezumatul sau concluzia acestei dezbateri?
2 comentarii
Sustin cu toata increderea aceasta initiativa, fiind convins ca cele 9 zone de interventie, ca tot unitar, sunt punctele cele mai importante din istoria recenta a Romaniei. Poate ca astfel se va mai face un pas pentru clarificarea acestui timp esential din Revolutia din 1989 si demascarea celor care au furat-o /confiscat-o. Cei care au participat, cei care au fost ucisi, nu au participat la o lovitura de stat ci si-au dorit indepartarea definitiva a comunismul din Romania. La nivelul tarii au fost o minoritate, dupa cum au dovedit-o urmatorii ani, o minoritate insa esentiala careia ii datoram Romania de azi. Merita tot respectul si atentia noastra! Sper ca aceasta initiativa sa se concentreze pe respectul pe care-l datoram acestor oameni ca initiatori ai caderii comunismului in Romania.
Trebuie adaugate si : 1) Piata Dacia si 2) Intersectia str. Gh. Lazar cu str. Circumvalatiunii (unde a fost Fabrica de Lactate). Cititi/vizionati marturiile revolutionarilor. Acolo au fost urmariti revolutionarii de fortele de represiune ale regimului comunis, iar cei care au fost prinsi au fost incarcati in dube si dusi la politie.
Se încarcă comentariile...