Regenerare urbană - Zona Piața Mocioni
Prezentarea conceptului de regenerare urbană a zonei
Piața Mocioni ( Küttel )
In Piața Mocioni ( Küttel ) se propune regândirea spațiala a pieței, astfel incât să evolueze de la scuar, așa cum este în momentul de fața, la o piața pietonala, să capete importanță și să devină un loc al întâlnirilor și evenimentelor social-culturale. Prin reorganizarea traficului auto se permite extinderea și unificarea zonelor pietonale. Reamenajarea pieței va include refacerea pavimentului cu dale din piatra, plantarea de noi arbori pentru umbrire, dotare cu mobilier urban, iluminat public nou, încurajararea micului comert de la parterul clădirilor prin propunerea de terase deschise.
Pentru a-ți exprima opinia este necesară crearea unui cont și autentificarea în platformă. După parcurgerea acestor pași vei putea transmite opinia ta în secțiunea comentarii. Toate opiniile primite vor fi centralizate și transmise echipei de proiectare.
Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile care conțin limbaj licențios.
Lista susținerilor
Raportează o problemă
Este acest conținut neadecvat?
Închide dezbaterea
Care este rezumatul sau concluzia acestei dezbateri?
Detaliile comentariului
Poți vedea un singur comentariu
Poţi verifica restul comentariilor aici.
Fiindca e MULTA PIATRA SI ASFALT, propun 3 lucruri:
1. Apa este viatza! Cel putin in Pta Küttel, o fantana arteziana, care, sa fie realizata in echilibru raportat la stilulurile arhitecturale exisrente si conceptul modern al regenerarii; nicidecum aidoma celor care au impanzit orasele Romaniei in ultimii ani, unele cu faianta ca-n baie. Cred ca si in Pta Maria, undeva langa statuie, o mica fantana, O SURSA DE APA, ceva ingenios in raport cu arhitectura pietei si ansamblul statuii. Apa da viata, curgerile de apa incanta ochiul si transmite o stare de bine.
2. Regandirea stilistica, in context, a acelui jgheab cu robinete, de langa turnul bisericii.
3. O randare fara gardul bisericii, poate, ne-ar fi aratat daca ar exista "mai mult spatiu vital", "mai mult oxigen", mai multa libertate de miscare. Pana la constructia bisericii, acolo a existat un parc, acel gard parand o bariera spre verdeata existenta dincolo de el, o limitare de acces.
Se încarcă comentariile...