Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Descriere

Piața Traian este o zonă foarte frumoasă a Timișoarei care este însă ocolită pentru că este asociată cu o infracționalitate crescută. Deși iluminatul public există în zonă și este funcțional am observat că acesta nu oferă luminozitatea necesară creării unei senzații de siguranță în zonă, cu alte cuvinte este mai degrabă discret. Propun creșterea nivelului de luminozitate în piață prin înlocuirea actualelor surse de iluminat cu becuri halogen cu surse de iluminat tip LED cu lumină caldă.

Justificare

Creșterea intensității luminoase la nivelul pieței ar duce la creșterea sentimentului de siguranță în zonă. Știu că zona urmează să fie reabilitată după un concept nou care presupun că va include și acest aspect, de aceea acest proiect propune o intervenție minimală, respectiv înlocuirea surselor de iluminat corespunzătoare celor 8 lămpi stradale de pe stâlpii mari de pe laturile de vest, sud si est precum și a 8 becuri de pe stalpii mici de pe latura de nord a pieței cu soluții LED cu lumină caldă. Opțional se pot înlocui și becurile din felinarele consolă de pe clădirile din piață (4 buc). Pe lângă un consum mai redus decât cel prezent s-ar obține și imaginea unei piețe mai sigure.

Valoare estimată și costuri principale

49980 lei TVA inclus Surse de iluminat pe stâlpi înalți: 10 x 2.000 lei = 20.000 lei Surse de iluminat pe stâlpi mici: 9 x 1.000 lei = 9.000 lei Surse de iluminat pe felinare consolă: 3 x 1.000 lei = 3.000 lei Instalare surse iluminat: 10.000 lei Valoare totală estimată: 42.000 lei + TVA În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

Propunerea vine în urma feedback-ului obținut de la membrii asociației Cetățean de Traian, care locuiesc sau iși desfășoară activitatea în Piața Traian, precum și a opiniilor strânse recent de la locatari și rezidenți, fără să fi existat insă o consultare organizată specific pe acest subiect.

Implicare ca inițiator

In calitate de reprezentant al Asociației Cetățean de Traian, voi desfașura o campanie pe paginile noastre de social media pentru votarea acestui proiect. Avem posibilitatea de a promova acest proiect și în locațiile noastre partenere din rețeaua Negustorilor de Traian.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?