Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Fântâni publice opere de artă

Descriere

Fântânile publice cu apă potabilă sunt repere importante în fiecare cartier al orașului. În contextul evenimentului TCCE 2023, cred că trebuie sa le dăm o mai mare importanță. Propunerea se referă la o inițiativă de tip concurs care ar avea ca rezultat decorarea acestora cu mozaic/ plăci sau piese ceramice. Tema acestor mozaicuri se va stabili prin concursul de idei la care vor participa acei artiștii dornici sa se exprime și să înfrumusețeze spațiul public în beneficiul comunităților locale, printr-un gest artistic cu impact durabil asupra imaginii orașului.

Justificare

Inițiativă propusă adresează lipsa mozaicurilor stradale în oraș. Astfel artiștii locali și din țară ar avea ocazia sa se afirme și să contribuie la creșterea calității estetice a acestor fântâni. Această intervenție de transformare a fântânilor din cartiere în opere de artă va rezista timpului, marcând evenimentele culturale în care va fi implicat orașul nostru cu ocazia TCCE 2023.

Valoare estimată și costuri principale

400.000 lei TVA inclus Cele aproape 100 de fântâni cu apă potabilă amplasate în cartierele Timișoarei au fost identificate ca obiective de interes în cadrul acestei propuneri. Acestea ar intra într-un program de reabilitare cu condiția unor intervenții de artă prin placare cu mozaic/ plăci ceramice. Inițiativa se pretează unui concurs de idei cu finanțarea lucrărilor câștigătoare. Între 30 și 40 de astfel de fântâni ar putea intra in program în funcție de bugetul cerut de artiștii câștigători, participanți la concurs, astfel încât implementarea inițiativei să se încadreze în suma maximă alocată de 400.000 lei. În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială în urma pașilor legali pentru implementare și a documentației tehnice detaliate vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

E importantă consultarea comunității în acest proiect, timișorenii ar putea decide soluțiile câștigătoare, fapt care ar contribui la implicarea comunității în viața culturală a orașului. Cu această ocazie mai colorăm puțin orașul și oferim posibilitatea timișorenilor să între în contact cu arta produsă de artiști locali/ naționali talentați într-un loc inedit, fântâna de apă din cartier.

Implicare ca inițiator

M-aș bucura să fiu implicat în acest proiect mai ales că voi finaliza în scurt timp un mozaic uriaș ce va fi în mod sigur cea mai bună reclamă pentru acest gen de artă stradală.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?