Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Amenajarea zonei de așteptare pentru aparținătorii elevilor de la Palatul Copiilor Timișoara

Descriere

Proiectul pe care-l propunem vine în sprijinul celor care au ales gestionarea timpului liber al copiilor lor într-un mod eficient, punând accent pe educație, pe dobândirea de competențe necesare în viața de zi cu zi, competențe care-i pregătesc pe cei mici pentru viață. Spațiul pe care-l propunem spre amenajare este în incinta curții Liceului Tehnologic „Azur”, intrarea de pe strada Martir Ioan Stanciu, Nr. 2 (lângă Secția 2 de Poliție). Este un spațiu verde neîngrijit, care ar putea fi amenajat cu foișoare închise și deschise, în care aparținătorii copiilor care frecventează cercurile Palatului Copiilor Timișoara să aștepte în condiții decente. De asemenea trebuie avută în vedere și o parcare amenajată (cu intrare din Strada Martir Ioan Stanciu), trasarea de alei și plantarea de verdeață.

Justificare

Palatul Copiilor Timișoara oferă educație nonformală și are un număr de aproximativ 4.000 de copii care-i calcă săptămânal pragul în cadrul celor 49 de cercuri din domeniul cultural, artistic, științific, tehnico-aplicativ și sportiv. Una din marile probleme cu care se confruntă Palatul Copiilor Timișoara este lipsa unui spațiu în care părinții/tutorii legali să-și aștepte copiii pe parcursul celor 100 de minute de cursuri ale acestora. Problema a devenit și mai acută în perioada pandemiei, când accesul aparținătorilor în incinta instituției a fost interzis, potrivit legii, iar aparținătorii copiilor au fost nevoiți să aștepte în stradă. Este vorba și de o problemă a siguranței școlare, copiii fiind preluați, de către cadrele didactice, direct din stradă de la poarta instituției, existând pericolul de accidente de circulație.

Valoare estimată și costuri principale

Costul estimativ este de 400.000 lei, TVA inclus. Detalierea costurilor: - executarea unei platforme din beton de aprox. 30mp; - montarea structurii popilor de lemn/metal; - montarea șarpantei(acoperișului)-țiglă sau tablă; - montarea balustradelor/gardului decorativ din lemn sau metal; - executarea instalației electrice și sanitare; - montarea părților laterale care pot fi din folii de plastic sau alte materiale; - montarea mobilierului - scaune și mese pentru interior și bănci pentru exterior; - realizarea documentației aferente lucrărilor. În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

În vederea propunerii acestui proiect au fost consultați părinții copiilor înscriși la cercurile din cadrul Palatului Copiilor Timișoara, dar și cadrele didactice angajate.

Implicare ca inițiator

Doresc să mă implic în calitate de părinte și angajat al instituției.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?