Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Îmbunătățirea calității pistelor de biciclete (cele mai des folosite)

Descriere

1. Dat fiind bugetul proiectului, personal, cred că cea mai importantă primă acțiune pentru pistele de biciclete este eliminarea bordurilor înalte de la trecerile de pietoni sau intersecțiile străzilor prin aducerea lor la același nivel. Planuri pentru următorii ani: 2. Aducerea la același nivel a gurilor de canal 3. Instalarea de stâlpișori care să blocheze accesul auto pe piste Cum arată o pistă de bicicletă de calitate? Bine asfaltată, îngrijită, marcată și de preferat delimitată de traficul pietonal și auto. De asemenea, asigurarea ambelor sensuri de mers și creșterea priorității la semafoarele întâlnite pe traseu. Turnarea betonului la un unghi de urcare în siguranță 20 ° (de preferat) Marcarea corespunzătoare a lucrărilor până la uscarea betonului. Dat fiind bugetul proiectului, personal, cred că cea mai importantă primă acțiune pentru pistele de biciclete este eliminarea bordurilor înalte de la trecerile de pietoni sau întersecțiile străzilor prin aducerea lor la același nivel (70% din buget și 30% din buget pentru remarcarea prin vopsea). Pistele de biciclete aflate pe axele majore ale orașului și anume cele care leagă Nord - Sud (cele două mall-uri) și Vest - Est. Un reprezentant al primăriei va parcurge traseele menționate și va marca pe hartă prin coordonate GPS precise locațiile exacte care necesită lucrări. Folosirea bugetului pentru a soluționa cât mai multe din probleme. Personal, cred că se pot rezolva foarte multe dintre pistele de biciclete din arterele importante din Timișoara.

Justificare

Aceasă soluție ar duce la un trafic mai mare, mai confortabil și mai rapid pentru bicicliști și cei cu trotinete. De asemenea ar duce la mai puțin probleme tehnice a vehiculelor (ex. pană de cauciuc)

Valoare estimată și costuri principale

Buget maxim alocat 400.000 lei TVA inclus În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?