Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Pistă de biciclete pe strada Telegrafului-Drăgășani

Descriere

Amenajarea unui coridor velo pe străzile Telegrafului și Drăgășani similar cu cel de pe strada Eneas. Cu acest coridor se asigură legătura velo zonei Modern cu centrul orașului, dar și cu zona comercială Iulius Mall. Traseul începe de la intersecția cu strada Gheorghe Adam și va continua pe strada Telegrafului, pe partea stângă a străzii (dinspre Gheorghe Adam). La intersecția cu strada Mihail Kogălniceanu se va realiza o trecere pentru bicicliști și pietoni. Pe strada Drăgășani, pista se va continua pe partea stângă a străzii (spre strada Baader) până în zona Muzeului Transportului Public. De acolo pista se va amenaja pe strada Enric Baader, pe partea stângă (spre Take Ionescu) până la intersecția cu Bulevardul Take Ionescu. O altă alternativă ar fi trasarea pistei pe aleea pietonală dintre Muzeul de Tramvaie și biserica din incinta Depoului de Tramvaie. În perspectivă, se poate realiza o pistă de biciclete de-a lungul străzii Baader și Aristide Demetriade până în zona Iulius Mall.

Justificare

Pista de biciclete are rolul de a prelua traficul pe axa centru est. Deși există pistă de biciclete pe strada Simion Bărnuțiu, aceasta este văzută ca neadecvată, fiind localizată pe trotuar și destul de îngustă. În foarte multe cazuri am observat bicicliști deplasându-se pe banda întâi, expunându-se unui risc ridicat. Strada Telegrafului va beneficia de introducerea sensului unic, în momentul de față existând multe conflicte de trafic. Amenajarea de spații de parcare pe Telegrafului în regim bandă de parcare/bandă de circulație/pistă de biciclete va oferi un trafic fluent și o gestiune judicioasă a spațiilor de parcare.

Valoare estimată și costuri principale

Proiectul ar trebui să se incadreze in valoarea maximă de 400.000 lei pentru o lungime de 1,55 km și ar putea include: -repararea drumului dacă este cazul -marcarea benzii pentru parcare, a celei auto și a celei pentru biciclete -introducerea de stâlpișori demarcatori pentru pista de biciclete -reconfigurarea traficului În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială în urma pașilor legali pentru implementare și a documentației tehnice detaliate vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?