Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Terminale multimodale pentru transport public

Descriere

Dezvoltarea de terminale multimodale la ieșirile din oraș în 4 locații ,Calea Aradului, Calea Șagului, Calea Lugojului și Calea Buziașului, unele cu capacități park and ride. Acestea au rolul de a oferi un transfer facil între traficul de navetă rutieră suburbană și transportul public. Terminalul din Calea Șagului va fi conectat cu o gară CFR în zona Shopping City, pentru a facilita transferul feroviar. Terminalele din Calea Lugojului și Calea Aradului vor putea stoca mijloace de transport public pe timpul nopții.

Justificare

Construcția de terminale multimodale va scădea aglomerația și poluarea în oraș, prin oferirea transferului între autoturismul personal spre transportul public. În consecință, transportul public va circula mai fluent. Mai mult decât atât, costurile de operare a societății de transport vor scădea prin reducerea distanței de retragere a vehiculelor. Șoferii vehiculelor de transport public vor avea dotări care adesea lipsesc la capetele de linii. Veniturile primăriei vor crește prin aplicarea de taxe ale primăriei (se pot introduce o serie de facilități pentru abonamente, ”happy hours” , sau alte măsuri pentru a fideliza șoferii).

Valoare estimată și costuri principale

-achiziția terenurilor -construcția stațiilor de transport și construcția parcajelor (unele pot fi localizate în aceleași clădiri) -reconfigurarea unor trasee de transport

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Vlad Cumpănaț, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ "Timișoara Decide", în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dvs nu va intra în etapa de vot din urmatorul motiv: - prin complexitate si amploare, propunerea depășește suma maximă alocată unui proiect. Vă așteptăm cu noi inițiative în urmatoarea campanie "Timișoara Decide" 2023.

Comentarii

Este utilă această pagină?