Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Descriere

Proiectul pe care il propunem ar avea dublă utilitate. Este vorba despre un acoperiș verde pe clădirea în care își desfășoară activitatea Palatul Copiilor Timișoara (clădirea internatului 2 al Liceului Tehnologic ”Azur”). Implementarea acoperișului verde ar rezolva problema hidroizolației care este într-o stare precară și ar aduce o mulțime de beneficii atât din punct de vedere economic (reducerea consumului de energie termică pentru încălzirea spațiilor interioare pe timpul iernii și asigurarea unei temperaturi optime pe timpul verii), cât și prin îmbunătățirea actului educațional, prin amenajarea unei ”micro-stații” de cercetare pentru copiii care studiază la cercurile tehnico-aplicative (Horticultură, Protecția mediului, Ecologie, Etologie/Ornitologie) din cadrul Palatului Copiilor.

Justificare

Acoperișul verde ar veni în sprijinul copiilor cărora le-am da posibilitatea să aplice practic cunoștințele și abilitățile dobândite în cadrul activităților de la cercurile tehnico-aplicative din cadrul Palatului Copiilor, insuflându-le dragostea pentru natură și grija pentru protecția mediului. De asemenea s-ar realiza eficiența energetică a clădirii prin reducerea cheltuielilor cu energia termică, cât și reabilitarea acoperișului imobilului.

Valoare estimată și costuri principale

Cost total estimat: 300.000 lei (cu TVA) Proiectul ar implica amenajarea unei suprafațe de aproximativ 600mp, presupunând: -o hidroizolație a acoperișului; -acoperirea suprafeței cu vegetație ușoară/supra-ușoară și amplasarea unor căsuțe pentru păsări (care ar constitui ”micro-stația de cercetare pentru copii); -împrejmuirea suprafeței cu un gard de protecție; Costul estimativ pentru 1 mp este de aproximativ 100 Euro. În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

Au fost consultați părinții copiilor care frecventează cursurile de la Palatul Copiilor Timișoara, dar și cadrele didactice care coordonează cercurile tehnico-aplicative în cauză.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?