Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Sterilizare animale de companie pentru persoane cu venituri reduse

Descriere

In tarile civilizate exista campanii periodice de sterilizare gratuita a animalelor de companie persoanele cu venituri reduse. La noi sunt astfel de campanii organizate de ONG, cu frecventa intamplatoare si cu fonduri insuficiente. Proiectul Primariei ar trebui sa implice si o companie de informare a cetatenilor, astfel incat sa beneficieze cat mai multi de aceasta oportunitate.

Justificare

Reducerea numarului de animale abandonate si a numarului de pui nedoriti. Constienzarea populatiei de necesitatea sterilizarii. Exista deja o lege care ii obliga pe cetateni sa sterilizeze animalele care nu sunt de rasa, dar din pacate acesta nu se aplica si din lipsa resurselor financiare

Valoare estimată și costuri principale

200000 lei pentru sterilizarea a cel putin 1000 de animale. In functie de bugetul existent, numarul animalelor sterilizate poate creste.

Consultarea comunității

ONG-uri care se ocupa de protectia animalelor.

Implicare ca inițiator

Punerea in contact cu ONG-uri care sunt deja implicate in astfel de activitati si care pot furniza detalii cu privire la felul in care ei gestioneaza aceste campanii.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Nicoleta Taranu, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ "Timișoara Decide", în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dvs nu va intra în etapa de vot din următorul motiv: - propunerea făcută nu presupune o investiție/reparație punctuală ci un serviciu recurent ce ar trebui asigurat și susținut in timp. Există deja un program in derulare care vizează acest subiect. (vezi H.C.L. nr. 188/2021, Regulamentul privind deţinerea animalelor de companie şi accesul persoanelor însoţite de animale de companie în municipiul Timişoara, Art. 4, alin (1), lit. d) Costurile privind sterilizarea câinilor cu stăpân metişi şi de rasă comună deţinuţi pe raza municipiului Timişoara pot fi subvenţionate total sau parţial, de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara, pentru persoanele cu venituri reduse; această subvenţionare poate constitui obiectul unei reglementări separate, dependent de bugetul local alocat anual.) Astfel, au fost demarate procedurile premergătoare privind achiziţia publică de servicii medical veterinare pentru identificarea prin microcip, înregistrarea şi sterilizarea câinilor aparţinând rasei comune şi metişii acestora, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice cu domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Timişoara, prin concesiune, către unul sau mai mulţi medici veterinari de liberă practică, organizaţi în condiţiile legii, scopul fiind asigurarea continuităţii programului de gestionare a populaţiei de câini fără stăpân prin prevenirea abandonului, promovarea sterilizării şi a creşterii responsabile a animalelor de companie. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie "Timișoara Decide".

Comentarii

Este utilă această pagină?