Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Culoar pietonal si ciclist pe strada Demetriade intre strada Baader(bariera) si strada Divizia 9 Cavalerie

Descriere

Un culoar pietonal-ciclist pe strada Demetriade pe segmentul dintre strada Baader(bariera) si strada Divizia 9 Cavalerie este absolut necesar pentru cetatenii care se deplaseaza intre zona Euro-Kappa si zona Take Ionescu. Prin reabilitarea acestui culoar se urmareste siguranta si confortul celor care se deplaseaza intre aceste zone ale orasului fie pietonal, fie pe bicicleta.

Justificare

In momentul de fata avem la dispozitie pe post de trotuar o fasie ingusta de beton denivelat, iar pe alocuri este doar pamant care se transforma in noroi cand ploua. NU s-a mai reabilitat acest trotuar din anii 1990 ! Traversarea caii ferate in acest moment se face in conditii improprii si periculoase pentru pietoni si biciclisti. Pietonii circula pe carosabil, foarte aproape de masini, sau pe spatiul verde neamenajat dinspre Gara de Est.

Valoare estimată și costuri principale

Borduri, nisip, pietris, beton, asfalt. Materiale necesarea pentru a crea un culoar pietonal-ciclist cu lungimea de 300 de metri, cu latimea de: - 3 metri (2 metri alocati pentru pista de biciclete cu dublu sens, 1 metru alocat pentru trotuar) daca acest culoar se va face pe o singura parte a strazii Demetriade SAU - 2 metri (1 metru alocat pentru pista de biciclete pe un sens si un metru alocat pentru trotuar) pe ambele parti ale strazii Demetriade Estimare a costurilor: 100.000 euro - 150.000 euro

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Darius Baciu, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ "Timișoara Decide", în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dvs nu va intra în etapa de vot din următoarele motive: - zona a fost deja inclusă într-un studiu de fezabilitate având ca obiect "Extindere la 4 benzi strada Pictor Ioan Zaicu-Aristide Demetriade", studiul cuprinzând și trasee pietonale și piste de biciclete; - propunerea face referință la o zonă extinsă cu modificări ale infrastructurii de transport, a căror implementare ar depăși suma maximă alocată unui proiect. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie "Timișoara Decide" 2023.

Comentarii

Este utilă această pagină?