Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Descriere

Am mai propus primariei urmatorul proiect. In groapa de gunoi de la Parta,exista un potential imens de biogaz. Instalatia de recuperare si distributie exista si este in valoare de aproximativ 2 mil.euro. Exista si firme specializate in montaj si exploatare. Durata de implementare este de 1 sau 2 ani maximum. Biogazul obtinut se poate folosii la CET si la producerea de curent electric pt iluminatul stradal practic gratuit. Din cate stiu rezerva s-ar putea exploata in jur de 50 de ani. Intr-un oras ca Timisoara se poate implementa rapid.

Justificare

Nu cred ca este necesara o justificare in conditiile costului energiei termice. Investitia se poate amortiza in maxim 2 sau 3 ani.

Valoare estimată și costuri principale

Valoarea investitiei este fe maxim 3 mil euro cu cheltuieli de instalatii si manopera.Vor mai exista cheltuieli cu conductele de transport de la Parta la CET si altele pe care nu le stiu pt producerea de en.el si de transport.

Consultarea comunității

Este necesara consultarea dar sant argumente suficient de credibile.

Implicare ca inițiator

Pt mine a fost un proiect interesant avand in vedere ca in perioada cat am lucrat am avut multe informatii cu privire la groapa de gunoi de la Parta.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Vasile Calin, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ „Timișoara Decide”, în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dumneavoastră nu va intra în etapa de vot din următorul motiv: - costurile proiectului propus depăşesc bugetul maxim de 400.000 de lei. Totodată, pentru a putea fi implementată, propunerea trebuie integrată într-o strategie mai amplă privind întreg procesul de management al deșeurilor. Pentru mai multe detalii legate de Strategia de Eficienţă Energetică a Județului Timiș, precum și Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor în Județul Timiș 2020-2025, vă îndemnăm să consultaţi linkurile următoare: https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/strategia-eficienta-energetica.pdf https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/PJGD-Timis_2020-2025-1.pdf Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie „Timişoara Decide 2023”!

Comentarii

Este utilă această pagină?