Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Amenajare spatiu verde,trotuare si iluminat public strada Toma Dordea

Descriere

Buna ziua, Propunerea mea pentru dumneavoastra este amenajarea si modernziarea strazii Toma Dordea ( legatura dintre strada Gradinii si Calea Sagului). Aceasta moderzinare, presupune, amenajarea trotuarului pe toata lungimea strazii, montarea de stalpi de iluminat, precum si amenajarea unui spatiu verde, cu loc de joaca pentru copii. Zona Calea Sagului are nevoie urgenta de cat mai mult spatiu verde, pentru a mai prelua din poluarea provocata atat de fluxul mare de automobile cat si de CET. Pe aceasta strada despre care v-am scris, este un spatiu de aproximativ 500 mp pe care s-ar putea amenaja un spatiu verde, cu locuri de joaca pentru copii. In momentul de fata , aceasta strada este o sursa mare de poluare, pentru locuitorii din zona,deoarece pe acel loc isi parceaza oamenii masinile,in balti si noroaie, iar atunci cand pleaca cu masinile, tot noroiul se imprastie pe strada. Aceasts strada de 200m lungime, are trotuar de pe 40 m, iar iluminatul public, doar pe un sfert din strada. Am facut nenumarate sesizari la primarie in ultimii 5 ani cu privire la aceste aspecte, am strans semnaturi de la locuitorii de pe strada, am fost si in audienta la domnul Culita Chis si la fostul viceprimar Dan Diaconu, insa fara nici un rezultat pana in momentul de fata. Necesitatea unui spatiu verde si a unui loc de joaca pentru copii este atat de mare in aceasta zona, fiind foarte putine astfel de locuri in zona Sagului, cel mai apropiat fiind cel din Steaua, de langa pod. Am incredere, ca se poate face un lucru foarte frumos, si fara a aloca foarte multi bani.

Justificare

Am discutat cu Presedintele asociatiei de proprietari Calea Sagului 100, dat fiind ca pe aceasts strada este situat acest bloc, inconjurat de case, dar si cu vecinii din zona si toti au fost de acord sa semneze pentru amenajarea ori a unui spatiu verde ,ori a unei parcari, in asa fel incat sa scpaam de praful si noroaiele de pe strazi. De aceste facilitati ar beneficia toti oamenii care trec pe aceasta strada, dar in special locuitorii din zona. Avand trotuare amenajate pe toata lungimea strazii, nu vor mai fi nevoitit sa se deplasaeze pe partea carosabila, fiind expusi accidentelor. Legat de iluminatul public, ar fi o zona mai sigura, in special pentru cei care trec noaptea pe strada. In momentul de fata , dupa cum v-am spus, strada are doar 2 stalpi de iluminat , ceea ce ste prea putin pentru o strada de 200-250 m. Legat de spatiu verde si locul de joaca pentru copii, cred ca la fel , in principal vor beneficia familiile cu copii din zona, ca se pot relaxa stand pe o banca si uitandu-se la copii cum se joaca, cat si la ceilalti trecatori.

Valoare estimată și costuri principale

Nefiind de specialitate, nu pot aproxima un cost. Acesta presupune, lucrari la partea carosabila si trotuare, care include , beton, borduri, asfalt. Lucrarile la iluminatului public, care presupune montarea cel putin a unui numar de inca 3 stalpi de iluminat la distanta de 50 m unul de celalalt. Lucrari de amenajare a spatiului verde si locului de joaca care presupune: - monare banci; - locurile de joaca propriu zise( balansoare, topogane s.a); - plantare pomi; - semanare gazon; - monare garduri de protectie copii; - plantare gard viu si alti arbusti ornamentali; - pavaj si lucrari de montare- s.a.m.d

Consultarea comunității

Dupa cum v-am spus si mai sus, aveti in cadrul departamentului tehnic sau cel de mediu, semnaturile de la aproape toti locuitorii din zona limitrofa.

Implicare ca inițiator

Doresc sa ma implic in mod activ in implementarea acestui proiect cu tot ce este necesar.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Razvan Anton, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ „Timișoara Decide”, în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dumneavoastră nu va intra în etapa de vot din următorul motiv: - este deja în plan amenajarea trotuarelor și a iluminatului pentru această stradă - amenajarea spaţiului verde este posibilă doar după finalizarea lucrărilor de infrastructură şi de instalare a iluminatului public, precum și după clarificarea situației juridice a terenului și a funcțiunii acestuia conform Planului Urbanistic General. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie „Timişoara Decide 2023”!

Comentarii

Este utilă această pagină?