Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Orașul verde - reabilitare și mentenanță spații de joacă - Parcul Petofi Sandor

Descriere

Cartier Freidorf - parcul Petofi Sandor Parcul e plin de gunoi, cu bănci rupte sau degradate (vopsea sărita, cuie proeminente, părti lipsă), jucariile (balansoare, tobogane) sunt și ele degradate. Nu cred că se face mentenanța periodică a spațiilor de joacă. Necesar spațiu joacă îngrădit (aproximativ 200 mp): - înlocuire/reparare leagane (2x leagăne cu suport copii mici, 2x leagăne fara suport) - înlocuire/reparare tobogan x1 - înlocuire balansoare mici x2 - înlocuire leagăn rotund tip cuib x1 - montare dale cauciuc pentru a preveni formarea de noroi la fiecare ploaie (nu e necesară montarea pe toată suprafața spațiului îngrădit, cel puțin în jurul obiectelor de joacă) - montare trambulină la nivelul solului (trambulină inGround) x2 - vopsire garduri de cățărat - reabilitare cutie/groapă nisip x1 Necesar parc: - reparații bănci (vopsire, înlocuire scânduri rupte sau lipsă) - înlocuirea coșurilor de gunoi/ montare coșuri gunoi adiționale - curățarea constantă a parcului (plin de mucuri de țigară și alte gunoaie) - ține de datoria fiecărui cetățean să nu arunce gunoi pe jos, dar, din păcate, nu se întamplă așa (sancțiunile sunt binevenite). Trebuie să ne asigurăm că cei mici se joacă într-un mediu sigur.

Justificare

Propunerea mea este ca mentenanța să fie făcută cel puțin o dată pe an. Cu puțină vopsea și câteva reparații se poate îmbunătăți semnificativ starea parcurilor și a locurilor de joacă. Să se acorde o atenție mai ridicată curățării de gunoaie a parcurilor. De asemenea, după fiecare ploaie spațiul de joacă se transformă într-o groapă cu noroi (montarea dalelor de cauciuc este o soluție) Este cel mai mare parc din zona Freidorf cu impact direct asupra cetățenilor care au copii și locuiesc în această zonă. S-ar îmbunătăți semnificativ calitatea timpului petrecut acolo de către copii și părinti sau a celor care vor să se plimbe și să stea câteva ore în aer liber.

Valoare estimată și costuri principale

400.000 RON (TVA inclus) În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?