Descriere
Prin acest proiect se dorește amenajarea unei platforme pietruite și îngrădite, de cca 25x20 mp, cu acces auto pentru depunerea și colectarea deșeurilor voluminoase din gospodării, deșeuri care multe sunt acum depozitate pe străzile din cartier.
Justificare
Zona Fabric din Timișoara este o zonă ce a fost neglijată de administrația orașului în ultimii zeci de ani. Între timp aici au apărut numeroase afaceri mici, dar care sunt afectate de cantitățile mari de deșeuri de pe străzi. De asemenea populația din zonă depozitează deșeuri chiar în fața propriilor porți, așteptând preluarea cantităților mari de deșeuri. Prin amenajarea unei platforme pietruite, securizate și supravegheate, cetățenii vor avea posibilitatea de a depune sortat aceste deșeuri voluminoase. Se va crea astfel un aspect mai curat și îngrijit al zonei.
Valoare estimată și costuri principale
Valoarea estimată a proiectului este de cca 100.000 lei, depinde și de compartimentări, dotări care se vor amplasa pe teren.
Consultarea comunității
Au fost consultați unii cetățeni de pe str. Dr. Ioan Bontilă.
Implicare ca inițiator
Da, sunt interesată să mă implic ca inițiator.
Declinarea răspunderii
Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.
De ce nu este eligibilă propunerea?
Mulțumim, Daniel Barbulescu, pentru propunerea depusă. Conform regulamentului campaniei de bugetare participativă „Timișoara Decide”, în urma evaluării eligibilității, respectiv analizei tehnice, juridice și financiare, propunerea dvs. nu va intra în etapa de vot din următorul motiv, conform regulamentului: capitolul 6, art.17, litera(c). Primăria Municipiului Timișoara (PMT) prin SMID (Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor) și operatorul desemnat pentru Timișoara, colectează deșeurile municipale de la populație în pubele, respectiv în viitoarele insule de colectare, de tip CAV (colectare cu aport voluntar) (100 locații). Orice alte platforme pentru colectare deșeuri pe domeniu public, gestionată prin ADID, operator desemnat și PMT, nu sunt posibile. Orice activitate de colectare deșeuri, mai puțin cea menționată mai sus, se face de către operatori care au declarat la ORC (Oficiul National al Registrului Comertului) cod de colector deșeuri (periculoase sau nepericuloase), după caz, și care colectează deșeuri din activități lucrative (nu generate din deșeuri municipale). Prin SMID este reglementat modul de colectare în pubele, campanii de colectare voluminoase direct în containere, respectiv, prin viitoarele insule de colectare. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie "Timișoara Decide" 2025.