Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Descriere

Propun amenajarea unei suprafețe de circa 3.700 mp de spațiu verde ce aparține fostului Liceu Agricol de pe Calea Aradului în parc pentru copiii din zona de Nord a orașului. Lucrarea constă în recondiționarea spațiului verde și aleilor existente, dar și amenajarea de spații de joacă pentru copii.

Justificare

Deoarece în zona de Nord a Municipiului Timișoara, respectiv în zona Căii Aradului nu există un parc dimensionat corespunzător la numărul tot mai mare de copii din această zonă (zonă ce este în continuă dezvoltare) și cu ocazia trecerii fostului Liceu Agricol înapoi în proprietatea Municipiului Timișoara conform HG nr. 837 din 08.09.2023 publicată în Monitorul Oficial: https://gov.ro/ro/print?modul=subpagina&link=nota-de-fundamentare-hg-nr-837-08-09-2023 consider că este oportun, ca până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii fostului Liceu Agricol, să se realizeze o primă etapă în care o mare parte din spațiul verde dinspre Calea Aradului (circa 3.700 mp) să fie transformat în parc pentru copiii din zonă. Această lucrare de transformare a spațiului verde în parc cred că este compatibilă cu viitoarea funcțiune a întregului ansamblu și va putea fi folosită ulterior și de către viitori elevi ai liceului. În prezent, spațiul verde analizat, dispune de o vegetație diversă, cu arbori de dimensiuni medii și mari, tufe de trandafiri și iarbă cu flori de câmp, dar neîngrijite de mult prea mult timp. Totodată, de la amenajarea anterioră a terenului au mai rămas alei pietonale din ciment, bănci de metal cu șezut și spătar din scânduri de lemn, coșuri de gunoi metalice, toate într-o stare avansată de degradare, ce constituie un real pericol pentru copiii ce se aventurează să viziteze/traverseze zona. Cred că Primăria Municipiului Timișoara ar avea numai de câștigat dacă ar amenaja cât mai repede acest spațiu verde într-un parc pentru copii și nu l-ar lăsa în continuare în paragină într-o zonă în care parcurile sunt atât de mult cerute de comunitate.

Valoare estimată și costuri principale

Pentru punerea în valoarea a acestui spațiu verde, vor fi necesare lucrări de refacere a aleilor pietonale existente, amenjarea de noi alei pietonale în zona în care nu există, spre Calea Aradului; schimbarea băncilor existente, care nu cred că mai pot fi recondiționate, și achiziția de bănci noi pentru a acoperi necesitățile funcționării în parametri a parcului, coșuri de gunoi noi aferente fiecărei bănci; realizarea unui sistem de iluminat public a parcului. Pe lângă lucrările de bază pentru refuncționalirea spațiului verde, sunt necesare a fi amenajate și locuri de joacă pentru copii pe suprafețele disponibile, dar cu păstrarea cât mai multor arbori dintre cei existenți. Pentru exemplificarea modului în care ar putea să fie amenajat spațiul verde, am realizat un mic plan de mobilare a terenului disponibil, în care am găsit spațiul necesar chiar și pentru amenajarea unui mini teren de baschet 3x3, dar și pentru montarea a 2 mese de Teqball. Punerea în valoarea a spațiului verde: - Refacerea aleilor pietenonale - 290 ml – 58.000 lei - Construirea de noi alei pietonale - 90 ml – 22.500 lei - Stâlpi de iluminat parc cu LED – 12 buc. – 36.000 lei - Bănci pentru parc – 20 buc. – 40.000 lei - Coșuri de gunoi – 20 buc. – 10.000 lei - Rastel de biciclete – 2 buc. – 2.000 lei Total punere în valoare a spațiului verde – 168.500 lei Amanjarea locurilor de joacă: - Topogan pentru copii – 3 buc. – 15.000 lei - Trambulină la sol – 1 buc. – 12.000 lei - Ladă de nisip – 1 buc. – 500 lei - Complex de 2 leagăne pentru copii – 2 buc. – 3.000 lei - Jumătate de teren de baschet 3x3 din dale polipropilena 15,10 x 14,05 m – 56.000 lei - Sistem coș de baschet cu stâlp de susținere – 6.000 lei - Mese Teqball – 2 buc. – 20.000 lei - Dale din cauciuc cu amortizor pentru locuri de joacă – 700 mp – 70.000 lei - Echipamente traseu aventură copii – 50.000 lei - Echipamente aparate fitness in aer liber – 20.000 lei Total amenajare locuri de joacă – 252.500 lei Alte costuri aferente: - Manoperă și punere în funcțiune: 50.000 lei - Avizarea și proiectarea lucrărilor: 25.000 lei Total costuri aferente – 75.000 lei Total amenajare parc – 496.000 lei

Consultarea comunității

Comunitatea din zonă este încântată de oportunitatea de a se amenaja un parc pentru copiii lor în proximitatea ansamblurilor rezidențiale în care locuiesc.

Implicare ca inițiator

Sunt dispus în a mă implica în implementarea acestui proiect.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim domnule Lucian Tuică pentru propunerea trimisă. Conform regulamentului campaniei de buget participativ „Timișoara Decide”, în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dumneavoastră nu va intra în etapa de vot deoarece, din păcate, propunerea dumneavoastră se suprapune cu alte proiecte ale administrației publice pe acea zonă. O suprafață generoasă este disponibilă pe strada Alexandru Paleologu și acolo a fost propus un proiect de spațiu verde și relaxare care ar putea include și câteva din ideile prezentate în propunerea dumneavoastră. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie „Timişoara Decide”.

Comentarii

Este utilă această pagină?