Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Descriere

Zona Garii de Nord arata in acest moment deplorabil. Ideea mea este sa reamenajam zona aceasta prin crearea de spatii verzi, care acum lipsesc complet. Regandirea pozitiilor statiilor de autobuz si a statiilot de taxi. Amenajarea locurilor de parcare in spatele blocurilor pentru a permite crearea de piste de bicicleta si de rondouri cu flori sau verdeata pe trotuare in loc de parcarea masinilor. Nu in ultimul rand amenajarea unei toalete unde sa isi poata face nevoile multimea de persoane care tranziteaza aceasta zona, pentru ca in acest moment folosesc colturile umbrite din jurul blocurilor si a chioscurilor pentru a isi face nevoile. Deasemenea mutarea unei sectii de politie in aceasta zona ar ajuta la imbunatatirea totala a zonei.

Justificare

In primul rand zona Garii de Nord este primul contact cu Timisoara cand ajungi aici cu trenul. Deasemenea, este o zona cu multe blocuri turn si astfel multi oameni ar beneficia de imbunatatirile aduse zonei. Cred deasemenea ca faptul ca zona este lasata in paragina incurajeaza adunarea persoanelor dubioase in jurul statiilor de autobuz. Daca zona ar arata bine si investitorii ar ocupa spatiile goale de la parterul blocurilor si cladirile goale.

Valoare estimată și costuri principale

Din pacate nu stiu cum as putea sa obtin informatii despre tot ce ar implica un astfel de proiect, insa din informatiile identificate pe siteurile altor primarii, in principiu un astfel de proiect s-ar ridica la peste 4 milioane de lei.

Consultarea comunității

Datorita problemelor din aceasta zona (mizerie, persoane dubioase, crime etc) am discutat cu membrii asociatiilor din blocurile cu 8 etaje de pe Bd. Republicii si de pe Bd. Dragalina si acestia sunt de acord cu imbunatatirea aspectului si functionalitatii zonei. Singura retinere este a unor membrii care detin garaje in spatele blocurilor, langa gradinita CFR. Acestia nu isi doresc sa piarda garajele.

Implicare ca inițiator

Pot sa vin cu informatii despre zonele cele mai problematice. Pot sa adun informatii de la membrii asociatiilor din zona. Pot participa ca voluntar la definirea proiectului si pot veni cu idei de imbunatatire in momentul elaborarii elementelor proiectului.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Arina Paulescu, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ „Timișoara Decide”, în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dumneavoastră nu va intra în etapa de vot din următoarele motive: - sunt sugerate lucrări de infrastructură şi reamenajare, iar costurile unui astfel de proiect depăşesc bugetul maxim de 400.000 de lei alocat fiecărei inițiative. - Zona Gării de Nord nu este administrată de către Primăria Timişoara, ci de Ministerul Transporturilor, inclusiv parcarea din faţa Gării și urmează să intre într-un proces de modernizare gestionat de acesta. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie „Timişoara Decide 2023”!

Comentarii

Este utilă această pagină?