Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Platforma de reciclare eco-energetica

Descriere

Din cate înțeleg, exista posibilitatea de a transforma multiple tipuri de deșeuri (menajere și plastice, inclusiv nămol de epurare) in energie și îngrășământ prin pirolizare. In fapt, are potențialul de a scăpa de problema deșeurilor și cea a energiei în același proces. Nu este toxic iar tehnologia este românească

Justificare

Avem nevoie de waste management inteligent la nivel de județ și avem nevoie de un înlocuitor eco și ieftin pentru CET.

Valoare estimată și costuri principale

Câteva sute de mii de euro? Nu știu, un studiu ar fi necesar.

Consultarea comunității

https://ecohornet.ro/piroliza/

Implicare ca inițiator

Mi-ar placea sa vad implementat acest sistem dar nu sunt eu in măsură să fac mare lucru. Eventual monitorizare.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Mihai Neagoe, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ „Timișoara Decide”, în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dumneavoastră nu va intra în etapa de vot din următorul motiv: - costurile proiectului propus depăşesc bugetul maxim de 400.000 de lei. Totodată, pentru a putea fi implementată, propunerea trebuie integrată într-o strategie mai amplă privind întreg procesul de management al deșeurilor. Pentru mai multe detalii legate de Strategia de Eficienţă Energetică a Județului Timiș, precum și Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor în Județul Timiș 2020-2025, vă îndemnăm să consultaţi linkurile următoare: https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/strategia-eficienta-energetica.pdf https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/PJGD-Timis_2020-2025-1.pdf Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie „Timişoara Decide 2023”!

Comentarii

Este utilă această pagină?