Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Descriere

Ora de sport pt persoane cu handicap

Justificare

Am cautat in tot orașul, de 6 ani, ore de sport, pt copii cu handicap, in special pt cei cu diagnostice precum adhd, autism, hiperactivitate, retard. Atata copii cat si adulti din aceasta categorie au nevoie de sport, pt a fi la un nivel normal de energie. Toata energia care este in plus, se consuma pe prostioare. Pt a merge la inot, costul ,in privat este undeva la 150 ron/ sedinta( 40 min). Alte activitati sportive gratuite sau contra cost nu exista. Adica sunt, la nivel profesionist, de federatie. Nu asa doar pt a consuma energia

Valoare estimată și costuri principale

Daca gasim antrenor -profesor de sport, prin voluntariat, nu avem spatiu unde sa realizam aceste activitati. Ar fii ideal ca , pe perioada călduri, sa fie in spatiu liber, iar iarna in interior. Avem nevoie si de putina intimitate. Pt ca in general, privirile celor din exterior nu dernajeaza copii, dar sunt dureroase pt parinti insotitori. Sunt multe de spus, ins anunstiu sa fac o evaluare reala

Consultarea comunității

Sunt zeci de parinti, poate chiar sute, car ar ajunge periodic cu copii la orele de sport. Ideal ar fi sa fie in intervalele 18:00-20:00.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Paulovits-Gui Elisabeta, pentru propunerea trimisă! Propunerea nu intra in sfera Bugetării Participative. Se propune izolarea copiilor cu dizabilități intelectuale, prin crearea unui spațiu destinat activităților sportive în aer liber destinat numai lor, ceea ce contravine legislației și strategiilor naționale și locale prin care încercăm să integrăm copiii cu dizabilități în viața comunității. În Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale la nivelul municipiului Timișoara 2023-2027 se precizează la Obiectiv specific 2.3 – Dezvoltarea unui mediu incluziv pentru persoane cu dizabilități (copii și adulți), centrat pe menținerea în comunitate, formare de abilități, schimbare de mentalitate și implicare comunitară. În același timp există o serie de servicii sociale (cum ar fi Centrul de recuperare Podul Lung al DAS Timișora sau centre de recuperare organizate de ONG-uri - Fundația de Abilitare Speranța, Casa Faenza) unde copiii cu dizabilități pot urma diverse terapii, inclusiv terapii prin mișcare.

Comentarii

Este utilă această pagină?