Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Centru de activități în aer liber

Descriere

Pe spațiul verde de lângă clădirea școlii ar fi binevenit un centru de activități în aer liber pentru elevii școlii și pentru copiii din apropiere. Câteva bănci, ansambluri de joacă, topogane, leagăne, balansoare, trambuline, spațiu de cățărat, jocuri logice, carusel, panouri interactive (de tip X și O, alfabetul, abac, labirint cu bilă, hrănește animăluțele), o masă de șah, o alee senzorială... câte bucurii pentru copii! Acestea ar trebui să fie accesibile și copiilor cu dizabilități, contribuind astfel la dezvoltarea cognitivă, emotională, socială a tuturor copiilor.

Justificare

Ne dorim un mediu propice pentru formarea comportamentului celor mici prin joacă, interacțiune și socializare dar și un stil de viață sănătos și echilibrat, lucru esențial pentru starea generală de bine și evoluția acestora în societate. Jocul este o parte prețioasă a copilăriei, care oferă copiilor beneficii importante în dezvoltare. Pentru copii, jocul și joaca sunt o formă de învățare prin care își dezvoltă abilitățile sociale. La joacă, copilul este puternic. În lumea jocului, el practică, de fapt, ce înseamnă să fii adult: să ai autocontrol și responsabilități. Școala este instituția care organizează trăirea experienței de învățare și deschide ochii copilului către universul cunoașterii. Dincolo de curricula științifică, procesul de învățare continuă însă și în recreație, acolo unde jocul dezvoltă abilităţile naturale ale elevilor. Joaca din curtea școlii dezvoltă personalitatea, capacităţile şi competenţele de bază ale copilului, motiv pentru care acest spațiu al școlii merită o atenție specială. Tocmai de aceea, un astfel de centru va pune la dispoziție elevilor și cadrelor didactice o zonă dedicată, cu multiple funcționalități, cu elemente educative ce vor ajuta la însușirea prin joc a unor cunoștințe ori abilități, creativitate, motricitate fină și grosieră, relaxare, socializare, iar o parte dintre elemente de joacă integrate simulează realitatea și au rol în învățare prin joc și joacă. Beneficiari: peste 5000, din care : - 1330 elevi, - 86 cadre didactice - 1500 părinți - copii din cartierul arondat Școlii gimnaziale nr. 19 Avram Iancu, care ar putea să beneficieze de condiții sigure de mișcare în timpul liber, după orele de curs din cadrul școlii - viitorii elevi ai școlii, prin vizite organizate cu doamnele educatoare.

Valoare estimată și costuri principale

-echipamente pentru activități și joc total - 500.000 lei

Consultarea comunității

Elevii, părinții elevilor și cadrele didactice de la Școala gimnazială nr. 19

Implicare ca inițiator

Desigur!

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim Camelia Circu, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ „Timișoara Decide”, în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dumneavoastră nu va intra în etapa de vot din următoarele motive: - în cadrul regulamentului aferent campaniei “Timișoara Decide!” 2023, conform art 16, lit. c) pentru a fi eligible propunerile trebuie să nu intre în aria altor programe ale Primăriei cum sunt finanţările destinate ONG-urilor, structurilor sportive, instituțiilor de învățământ (cu excepția celor care au arondate zonele urbane marginalizate parțial sau total) etc. De aceea, considerăm că propunerea dvs. nu este eligibilă pentru bugetarea participativă. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie „Timişoara Decide 2024”!

Comentarii

Este utilă această pagină?