Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Reabilitare și amenajare teren multisport pe splaiul T. Vladimirescu

Descriere

Proiectul propune reabilitarea terenului situat pe spl. Tudor Vladimirescu, în apropierea Podului de Fier, pe un teren aflat în proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara și cedat cu titlu gratuit pentru folosință Universității de Vest Timișoara. Reabilitarea terenului presupune refacerea actualului teren și amenajarea unui teren sportiv multifuncțional pavat cu tartan, cu dimensiunile 40x20m, împrejmuit, cu dotări pentru fotbal, handbal, baschet și volei, cu sistem de iluminat. Proiectul include și refacerea gardului împrejmuitor prin înlocuirea celui vechi și înălțarea acestuia la 6m. În vecinătatea terenului, în spatele unei porți (către Podul de Fier) proiectul propune amenajarea unei zone de relaxare și informative cu privire la tradiția Timișoarei în sporturile de echipă și/sau sporturi individuale.

Justificare

Infrastructura sportivă de masă din Timișoara suferă grav, spațiile sportive fiind supraaglomerate și folosite cu precădere de sportivii și echipele de performanță din diferite discipline sportive. Puținii copii care sunt mai atrași de sport decât de calculator și Playstation îl practică în locuri neamenajate sau cu amenajări improvizate, precare. Realizarea acestei investiții și deschiderea acestui teren către comunitatea din zona Sinaia - Iosefin poate crește dorința locuitorilor din zonă de a practica un sport. Este arhicunoscut faptul că sportul înseamnă sănătate și un mod util și recreativ de a-ți petrece timpul liber. Practicarea unui sport de masă crește capacitatea de învățare, concentrare, asigură o dezvoltare armonioasă a corpului și perfecționează calitățile motrice de bază. Zona Sinaia - Iosefin este una pe raza căreia se află mai multe unități mari de învățământ, în care învață un număr aproximativ de peste 3000 elevi. În zonă se află și mai multe unități locative, dar și sedii ale unor companii mari (ex. Nokia). Apropierea de un teren de sport deschis comunității poate încuraja locuitorii din zonă, dar și pe cei care doar tranzitează sau lucrează în cartier să facă mișcare în mod organizat, alături de alte persoane. Practicarea unui sport întărește spiritul de echipă și de competiție, având multiple beneficii pe termen scurt, mediu și lung pentru starea de bine generală a populației.

Valoare estimată și costuri principale

Valoare totală a proiectului: 495.000 lei (TVA inclus) 1. Suprafață de joc tartan multifuncțional Conica Conipur 2S - 270.000 lei 2. Împrejmuire zincată (H=6m) + plasă textilă în spatele porților - 130.000 lei 3. Porți zincate (3x2m) - 2 bucăți - 5.500 lei 4. Stâlpi multifuncționali demontabili pentru tenis/volei cu fileu - 6.500 lei 5. Nocturnă LED (10 proiectoare) - 33.000 lei 6. Coșuri baschet - 4 bucăți - 8.000 lei 7. Bănci de rezerve - 2 bucăți - 19.000 lei 8. Proiect tehnic + DTAC + documentație avize - 23.000 lei 9. Amenajare zonă de relaxare/informativă - 0 lei (implicarea comunității) Proiectul poate suferi modificări în funcție de fluctuația prețurilor la materialele folosite la reabilitare și/sau de disponibilitatea companiilor care să implementeze proiectul. Costurile pot fi, de asemenea reduse, prin implicarea membrilor diferitor comunități din oraș în întocmirea de avize/proiecte/documentații pro bono, prin punerea la dispoziție de materiale necesare ca donație și prin muncă voluntară.

Consultarea comunității

Necesitatea construirii urgente de infrastructură sportivă de calitate destinată sportului de masă și sportului de performanță e o idee exprimată în spațiu public de un număr mare de cetățeni. Tot în spațiul public online circulă o petiție care cere, printre altele, investiții urgente în infrastructură și care a fost semnată, până în prezent, de peste 1700 persoane (listă în atașament)

Implicare ca inițiator

Am o vastă experiență în managementul de proiect și în gestionarea activităților sportive și sunt dispus să mă implic în acest proiect în toate fazele acestuia.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim,Novovic Sebastian, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ „Timișoara Decide”, în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dumneavoastră nu va intra în etapa de vot din următorul motiv : baza sportivă la care faceți referire a fost atribuită in folosintă / administrare, prin HCL 148/2022, catre Universitatea de Vest din Timisoara iar conform regulamentului capitolul 6, articolul 16-b propunerea trebuie : - să fie sau să poată fi asimilată unei cheltuieli aflate în aria de competenţă a Primăriei Municipiului Timișoara şi care vizează un bun administrat de aceasta Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie „Timişoara Decide 2024”!

Comentarii

Este utilă această pagină?