Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

IGIENIZARE ȘI RELOCARE SPAȚIU PARCARE

Descriere

Spațiul propus pentru igienizare și realocare pentru parcare este delimitat astfel: în spatele blocului de pe str.Simion Bărnuțiu, nr.56, pe strada Kodaly Zoltan, lângă numărul 1. Ce facem cu spațiile din zone, neigenizate și lăsate neamenajate în urma unor demolări ale reprezentanților Municipalității? Motivul principal al acestei cereri este de a oferi zonei un aspect plăcut, dar și să contribuim la transformarea unui spațiu comun neigienizat într-un spațiu util, care poate fi folosit ca parcare. Prin această cerere dorim să asigurăm condiții civilizate, să creștem numărul parcărilor între blocuri, astfel, staționarea mașinilor din zonă, să nu se mai facă pe drumurile principale, blocând circulația. Amenajarea spațiului cu o suprafață de 25mp constă în: - spațiu parcare auto (în locul garajelor demolate) - aducerea terasamentului la același nivel cu parcarea alăturată - tăierea unui arbore sălbatic și uscat, care în orice moment poate accidenta un copil la joacă sau avaria o mașină - împrejmuire cu borduri și montare dale parcare ecologică

Justificare

Locurile de parcare sunt insuficiente la nivel de zonă (și chiar la nivel de oraș). Locația indicată rămasă neamenajată în urma demolării unor garaje, a fost transformată într-o groapă de gunoi, unde toată lumea își aruncă gunoiul menajer. Se discută la diferite ședințe și comisii administrative despre creșterea spațiilor verzi în zonele urbane, despre ”spații verzi integrate”, însă aceste concepte au fost prea puțin puse în practică. Uniunea Europeană recomandă un minimum de 26 de metri pătrați, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății un nivel de 50 de metri pătrați/cap locuitor. Deși, cunoscut ca „orașul florilor și parcurilor” sau „orașul trandafirilor”, Timișoara nu a atins până în prezent normele europene care cer 26 mp de pământ verde pentru fiecare locuitor. Municipiul dispune acum de 524,62 ha spații verzi pe domeniul public, ceea ce înseamnă puțin peste 15 mp de verde pe cap de locuitor. Peste 112 ha din total reprezintă parcuri și scuaruri, cifrele arată o pierdere de cel puțin 1 ha din 2013, și această pierdere se va accentua din ce în ce mai mult, dacă nu ne implicăm ca și parte din comunitate. Parcările bio pot fi o alternativă atât pentru spațiile rămase neamenajate între blocuri, creșterea numărului de parcări între blocuri, dar și ca modalitate de a crește suprafața de spațiu verde.

Valoare estimată și costuri principale

Borduri 25mpX 45 lei/mp = 1125 lei Pavaj parcare ecologică - 55 lei/mpX 25mp = 1 375 lei Material mărunt agregate = 1500 lei Total valoare estimativă = 4 000 lei

Consultarea comunității

Pentru această propunere am discutat cu locuitorii din zonă, în special cu cei care sunt în vecinătatea apropiată spațiului insalubru.

Implicare ca inițiator

Sunt disponibil să mă implica, în calitate de consultant voluntar, alături de specialiști.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Nicorici Codruț Ionel, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ „Timișoara Decide”, în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dumneavoastră nu va intra în etapa de vot din următoarele motive: - în locația descrisă și propusă de dumneavoastră pentru igienizare (”în spatele blocului de pe str.Simion Bărnuțiu, nr.56, pe strada Kodaly Zoltan, lângă numărul 1”) se află, deja, un spațiu igienizat și amenajat pentru parcarea autoturismelor. - în privința celorlalte aspecte incluse în propunerea de proiect (tăierea unui arbore sălbatic și uscat, împrejmuirea cu borduri, aducerea terasamentului la același nivel cu parcarea alăturată), acestea ar putea face, mai degrabă, obiectul unei sesizări. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie „Timişoara Decide 2024”!

Comentarii

Este utilă această pagină?