Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Refacere suprafata stadion CFR

Descriere

Stadionul CFR face parte din patrimoniul Timisoarei si este una din emblemele orasului. La izbucnirea pandemiei, in anul 2020, pe stadion a fost instalat spitalul militar de campanie pentru COVID-19 si ulterior centru de vaccinare. Acum, cand restrictiile privind pandemia au fost eliminate, se impune refacerea stadionului, incepand cu suprafata care a fost distrusa prin crearea de alei asfaltate si prin alte amenajari temporare. Stadionul trebuie refacut si redat comunitatii.

Justificare

Prin refacerea stadionului CFR se vor crea conditii optime de desfasurare a activitatilor sportive, de care orasul nostru este atat de vaduvit. Vor beneficia atat activitatile sportive profesioniste (fotbal baieti, fotbal fete, atletism, etc.), cat si sportul de masa din cartierul Blascovici si nu numai. Pe stadionul CFR vom putea desfasura activitati sportive de masa pentru copii si tineret, dar si pentru adulti si persoane de varsta a 3-a. Toate categoriile de cetateni vor beneficia fizic si psihic de pe urma activitatilor sportive de masa care se vor desfasura pe stadion, fie ca e vorba de fotbal de amatori, de aerobic, de yoga, de alergari, de tai chi sau chiar de dans sportiv. Pe langa beneficiile medicale, din care importanta e intarirea imunitatii, trebuie sa luam in considerare si dezvoltarea spiritului de comunitate intre cetateni, crearea de legaturi umane atat de importante prin echilibrul si senzatia de siguranta pe care le dau, in aceste vremuri complicate,

Valoare estimată și costuri principale

Valoare totala estimata: 400000 lei Obiective/Etape principale: 1. Decopertarea asfaltului de pe aleile create pt.spitalul de campanie COVID-19 si evacuarea lui. Presupunem ca demontarea containerelor si a altor obiecte aduse pe stadion se va face de catre cei care le-au instalat. 2. Instalare sistem de irigare automata. 3. Nivelare teren/completare cu sol fertil daca e necesar. 4. Insamantare gazon.

Consultarea comunității

Am consultat comunitatea care pe scara larga doreste refacerea cat mai rapida a acestui stadion: de la cetatenii de toate varstele din cartier, pana la generatiile de sportivii profesionisti care au activat pe acest stadion de-a lungul anilor si la echipele de sportivi actuali.

Implicare ca inițiator

Doresc sa ma implic in faza asigurarii sportului de masa pe acest stadion, pentru cetatenii de toate varstele. Ofer suportul meu pentru pregatirea tuturor fazelor pe care le-am prezentat mai sus.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Delia Golcea, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ „Timișoara Decide”, în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dumneavoastră nu va intra în etapa de vot din următorul motiv: - terenul se află în administrarea C.F.R. S.A. Până la preluarea acestui teren de către Primărie pentru administrare nu se pot face intervenții pentru amenajarea acestuia. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie „Timişoara Decide 2023”!

Comentarii

Este utilă această pagină?