Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Pictură murală în Parcul Regina Maria - colectiv elevi Lic. Shakespeare și Calderon

Descriere

Refacerea zidului din Parcul Regina Maria, dintre parc și Colterm (aprox. 150m liniari), aflat de câteva decenii într-o stare avansată de degradare (vezi foto) și vopsirea suprafeței sale cu motive de natură, ciclism, peisaj urban etc. de către elevii liceelor Shakespeare și Calderon.

Justificare

Din cauza stării de degradare a zidului, aleea este murdară și plină de bucăți de beton, reprezintă și un pericol public, o zonă unde nimeni nu dorește să se plimbe. Într-un parc atât de frumos se cuvine să renovăm și această fațadă a sa. Ulterior, elevii vor picta zidul în culori și motive vesele, dându-i viață și un aer tineresc. Va fi o frumoasă ocazie ca elevii celor două licee învecinate să socializeze, dar și să realizeze că își pot aduce propria contribuție la înfrumusețarea orașului. Picturile nu vor fi grafitti-uri întâmplătoare, ci desene stabilite în prealabil cu profesorii de desen și artă ai celor două licee. Picturile se vor realiza cu vopsele rezistente la intemperii și cu ustensile adecvate picturilor murale cu suprafață mare (pensule mari, trafaleți etc). Durată: 5 întâlniri timp de 1,5 luni (sept-oct 2022)

Valoare estimată și costuri principale

Total: 180.500 lei 5.000 lei - demolare, debarasare vechiul zid 22.500 lei - 150 m zid nou plăci beton prefabricat + elemenți de susținere 10.000 lei - forță de muncă asamblare zid 45.000 lei - 450 litri vopsea exterior colorată (150 x 3 = 450 mp) 2.000 lei - 100 trafaleți 2.500 lei - 100 pensule mari 1.500 lei - 100 tăvi de trafalet 1.000 lei - 100 găleți 10L 1.000 lei - șervețele hârtie, cârpe, mijloace de curățare În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială în urma pașilor legali pentru implementare și a documentației tehnice detaliate vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

Există în derulare un proiect al elevilor de gimnaziu și liceu de la Lic. W. Shakespeare, care are și o latură de implicare civică, la care elevii au reacționat pozitiv: promovarea mersului pe bicicletă, pentru reducerea poluării din zona școlii.

Implicare ca inițiator

Coordonarea comunicării cu direcțiunile, profesorii și elevii celor două licee, precum și cu autoritățile. Participare fizică la desfășurarea etapelor proiectului. Documentare foto a progresului.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?