Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Descriere

Crearea unui Parc de Aventura si Escalada in arealul Padurii Verzi. Se poate completa ulterior (pe budget separate) cu amenajare alei de promenade, alergare, fitness, ansambluri joaca. Astfel se vor incuraja activitatile in aer liber, padurea parc oferind o multitudine de activitati pentru intreaga familie si anume: - Parc aventura si escalada o Trasee usoare pentru copii o Trasee medii / dificile pentru adolescent si adulti - Alei de promenada in padure si pe langa lac - Trasee de biciclete - Poteci de alergare - Zone de agrement si sport (volei, tenis, forbal) dezvoltate deja in apropriere (zona Lac, Dumbravita) Exista deja parcuri de aventura create in orase mult mai mici (Nadrag, Hunedoara, Alba Iulia), dar in Timisoara, prin dinamica dezvoltarii orasului, un asemenea parc ar aduce un plus de potential turistic, pe langa beneficiile activitatii de agrement sportiv ce il ofera locuitorilor orasului. De asemenea, avand la orizont evenimentele legate de Timisoara 2023, un aflux mai ridicat de turisti se estimeaza cu ocazia evenimentelor culturale ce se vor organiza in 2023 si deci, cu atat mai mult acest parc va aduce o publicitate pozitiva orasului precum va oferi si un boost afacerilor locale din domeniul horeca. Amenajare initiala: Exista firme de profil ce se ocupa cu amenajarea acestor parcuri de aventura si escalada. Firma Aventura Construct are experienta de 15 ani in amenajarea unor asemenea parcuri, atasat link pentru portofoliul lor: Portofoliu – Parcuri de aventura Intretinere si modernizare ulterioara: Prin bugetare participativa 2022 se pot construe primele 5-6 trasee, putand fi dezvoltat ulterior si cu alte trasee. Proiectul ar trebui conceput din start avand un obiectiv al dimensiunii dorite si in functie de acest aspect de localizat zona exacta din parc. Exemple: Parc aventura NADRAG - Adrenalină la poale de munte! Parcul de aventură de la Nădrag se deschide din nou pentru turiști (expressdebanat.ro) - Amenajat in 2018 - 6 trasee cu 64 de elemente suspendate: cățărători, traversări, platforme, săritoare și tiroliene. - 250.000 ron

Justificare

Context: Padurea Verde are un potential de padure-parc pentru Timisoara, potential neexploatat pana acum. Avand in vedere hotararea de guvern prin care padurea a fost trecuta de la Romsilva la Primaria Timisoara e momentul oportun de a amenaja un asemenea parc, mai ales ca se poate corela si cu alte activitati sportive din zona (cele 3 piste de biciclete din padure, pista de biciclete de pe liziera padurii, alte trasee (inspre Ianova, Bencecu de Sus, Herneacova, etc)

Valoare estimată și costuri principale

450.000 ron pentru amenajare aproximativ 6 trasee.

Implicare ca inițiator

Exista firme de profil ce se ocupa cu amenajarea acestor parcuri de aventura si escalada. Firma Aventura Construct are experienta de 15 ani in amenajarea unor asemenea parcuri, pretul estimativ l-am primit de la dansii.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Daniela Toma, pentru peopunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ "Timișoara Decide", în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dvs nu va intra în etapa de vot din următoarele motive: - în bugetul pe anul 2022 este prevazută o sumă pentru PUZ privind transformarea Pădurii Verzi în pădure parc, inclusiv studii de fundamentare (studii de peisaj, biologice, silvice, arheologice). Prin PUZ se vor stabili tipul de intervenții admise. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie "Timișoara Decide" 2023.

Comentarii

Este utilă această pagină?