Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Amenajare Str. Mures (portiunea cu sens unic)

Descriere

Amenajarea strazii Mures intre Str. Traian Vuia si Calea Martirilor - Locuri de parcare in partea stanga (sens mers C. Martirilor) - Carosabil auto in partea dreapta (sens mers C. Martirilor) - Optional: pista bicicleta in partea dreapta cu sens unic sau dublu sens. Am zis optional, pentru ca: 1. Nu stiu daca este loc pentru pista cu un sens sau cu dublu sens. Va trebui verificat. 2. Pista ar fi doar pe portiunea acesta de Str. Mures (cea cu sens unic), si nu pe toata strada, deci nu ar avea continuitate. Idee: ar fi util sa se verifice daca se poate face o pista de bicicleta pe intreaga strada Mures, si astfel ar fi continuitate.

Justificare

Strada Mures ( intre Str. Traian Vuia si Calea Martirilor ) este strada cu sens unic. A fost decis asa in urma cu cativa ani. Sunt aproximativ 1000m. Pe portiunea respectiva nu este nicio regula in ceea ce priveste parcarea masinilor. - sunt portiuni unde parcheaza pe partea stanga si se circula pe dreapta - sunt portiuni unde se parcheaza pe partea dreapta si se circula pe stanga - sunt portiuni unde se parcheaza pe trotuare ori pe stanga ori pe dreapta, ori pe ambele parti - pe unele portiuni se circula pe 2 benzi pentru ca masinile parcate pe troutare permit asta. Pe portiunile respective sunt masini care intra in depasire , accelerand peste viteza permisa. - In zonele unde se parcheaza pe trotuare, spatiul lasat pentru pietoni este mic. O amenajare care sa delimiteze locurile de parcare langa trotuar (in stanga) si sa delimiteze banda de circulatie pentru masini (in dreapta), ar aduce ordine pe strada. In plus, pietonii ar avea loc suficient pe trotuar. Optional: - o pista de biciclete ar facilita mersul pe bicicleta - In plus, o pista de biciclete in ambele sensuri, ar ajuta biciclistii care vin dinspre Calea Martirilor si se "lovesc" de sensul "Interzis". Momentan, acestia merg ori pe trotuare, ori pe carosabil in sens interzis.

Valoare estimată și costuri principale

Materiale: - vopsea pentru delimitarea locurilor de parcare pe carosabil - indicatoare care indica locurile de parcare Optional (in caz ca se face si pista de biciclete) - vopsea pentru delimitarea pistei de bicicleta - indicatoare pentru a indica pista de biciclete, carosabil parcare - indicatoare la intersectiile cu strazile perpendiculare pe Str. Mures cu "atentie biciclisti" Nu stiu un cost estimativ. Ar trebui verificat.

Consultarea comunității

Nu am consultat comunitatea. Stau in zona respectiva, folosesc acea portiune de Str. Mures de fiecare data cand merg in oras Sunt multi biciclisti care merg pe acolo (inclusiv eu)

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?