Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Alimentarea centralelor termice în mod gratuit cu deșeuri menajere în locul cărbunelui care costă bani

Descriere

Către Primăria Municipiului Timișoara, În urma anunțului „Timișoara Decide” , conform căruia Primăria Municipiului Timișoara alocă 3 milioane de lei din buget pentru obiective propuse de cetățeni, noi, cei mai jos semnați, venim cu o propunere, care este de fapt o dorință arzătoare a noastră și o considerăm foarte benefică pentru orașul nostru, Timișoara. Vă rugăm să luați legătura cu inventatorul nostru Iuliean Hornet, la nr. telefon 0745050050, să vă explice cum puteți folosi deșeurile menajere, sau cele obținute din toaletarea orașului, buruieni, paie, etc., TOATE CRUDE, pentru a alimenta vechile noastre centrale termice existente, care acum folosesc cărbune folsil obișnuit. D-l Hornet mi-a spus la telefon că deșeurile menajere, biomasa, nu trebuie transformate în cărbune vegetal. Ele pot fi folosite de către centralele termice existente doar tocate, crude! Vă rugăm să-l întrebați pe d-l Hornet care e tehnologia de tocare, cum o puteți procura, cât costă și cum se folosește ea în centralele termice existente. Să începeți cu fondul pe care îl aveți, pentru a alimenta o centrală, două, sau cât se poate. Scopul nostru este să dispară groapa de gunoi! Noi vrem să dispară groapa ge gunoi! Adică să folosim deșeurile noastre menajere! să le transformăm în energie termică! Să vă spună care este tehnologia de tocare, de unde se procură, cât costă, și cum se folosește în centralele termice existente! În speranța că propunerea noastră se poate materializa, vă mulțumim.

Justificare

Cei 13 care au semnat această propunere sunt foarte de acord cu ea intrucat se va face o extraordinar de mare economie nemaifiind nevoie ca centralele sa cumpere carbune si se va folosi ca inlocuitor deseurile manajere gratuit! În plus nu va mai fi nevoie ca deșeurile menajere să fie duse la groapa de gunoi. = ecologizare și curățenie

Valoare estimată și costuri principale

Necesar utilaj tocare deșeuri menajere. Costul acestui utilaj se poate afla la numărul de telefon 0745050050 - inventatorul Iuliean Hornet. Nu cred că acel tocător de deșeuri depășește 400.000 lei și am vrea să ne putem încadra măcar pentru alimentarea unei singure centrale de cartier pentru model și desigur tehnologia de folosire a deșeurilor tocate de către centralele de cartier să vi-o spună domnul Hornet. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați link-ul de mai jos unde e trecut ca utilaj tocătorul (nu toate celalte - doar de el avem nevoie). https://ecohornet.ro/piroliza/

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Rodica Ardelean, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ "Timișoara Decide", în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dvs. nu va intra în etapa de vot din următoarele motive: - există un plan în lucru pentru folosirea biomasei ca energie în locul combustibililor fosili, un mijloc prin care să eliminăm deșeurile și în același timp să producem căldură. Deocamdată proiectul este la stadiul obținerii terenului care ar trebui să fie în apropierea Colterm din motive de eficientizare a costurilor logistice. Coordonatorul proiectului este Consiliul Județean. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie "Timișoara Decide" 2023.

Comentarii

Este utilă această pagină?