Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Oaza urbană de la Strada Mureș cu Drubeta

Descriere

Mic parc amenajat aproape de stația Mures de pe strada Drubeta, la fântâna publică.

Justificare

Amenajarea acestui mic parc de ~200mp rezolvă mai multe probleme: - aduce o răcoare suplimentară în zona stației de tramvai Mureș de pe strada Drubeta. - reduce noroiul și praful în zonă prin aducerea spațiului la nivel cu trotuarul (este cu aproximativ 40 de cm mai sus), desființându-se totodată o mică parcare ilegală. Fiecare ploaie sau mașină parcată antrenează pe carosabil noroi. - Acest spatiu este o destinatie pentru multe persoane ce asteapta fie tramvaiul fie sa isi umple sticlele cu apa. Instalarea unor banci ar aduce un bun comfort persoanelor varstnice ce asteapta tramvaiul.

Valoare estimată și costuri principale

Pentru realizarea acestui obiectiv pot fi necesari aproximativ 50.000 lei - Borduri 70-100 - Copaci 8 ani (3-4 buc) - Nivelare teren (transport și debarasare pământ sub 100mc) - plantare diferiți arbuști/tufe - mobilier stradal (bănci și o masă) În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială în urma pașilor legali pentru implementare și a documentației tehnice detaliate vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

Acest proiect este o opinie personală, am facut chiar o sesizare la Consiliul Local, iar un consilier a evaluat că propunerea mea este justificată, dar că trebuie așteptat până intră pe lista de investiții a Primăriei.

Implicare ca inițiator

evaluare, opinie proiect final. pot strânge o parte din comunitate pentru a fi parte din echipa de plantare.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?