Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Amenajare pista alergare cu tartan in Parcul Botanic

Descriere

Parcul Botanic va intra in curand intr-o etapa de refacere a aleilor si de introducere a iluminatului public. Este o buna oportunitate de a amenaja o alee (bucla inchisa) care sa fie pavata cu tartan si care sa fie folosita pentru jogging de catre toti cei care alearga ocazional in parc. Dupa exemplul altor orase (Cluj, Baia Mare, Oradea) propun amenajarea unei piste de alergare, acoperita cu tartan de latime 2.5m si o lungime de minim 800m. Traseul acesteia poate fi ales pe partea exterioara a parcului, pentru a nu perturba pe cei care doresc doar sa se plimbe pe aleile existente, si se poate intersecta cu acestea, caz in care intersectia ar fi doar asfaltata si nu acoperita cu tartan.

Justificare

Parcul Botanic este folosit pentru jogging, alergare usoara, de foarte multi iubitori de miscare datorita locatiei. In acest moment acestia folosesc aleile asfaltate ceea ce nu stimuleaza aceasta activitate, suprafata de alergare fiind una dura ceea ce poate duce, in timp, la efecte negative asupra articulatiilor. In acest moment singurele optiuni pentru o alergare pe suprafata mai prietenoasa sunt Stadionul Stiinta (Baza 1 UPT) cu intrare restrictionata sau aleile de pamant din Padurea Verde.

Valoare estimată și costuri principale

Proiectare = 20000 lei Pret tartan: 120 lei/mp ; Suprafata pista: 2.5m x 800m = 2000 mp ; Pret acoperire tartan: 2000 mp x 120 lei/mp = 240000 lei Instalare tartan: 50 lei/mp x 2000 = 100000 lei Valoare totala estimata: 360000 lei

Implicare ca inițiator

Voi desfasura o campanie de popularizare pe FB pentru votarea acestui proiect. Voi populariza proiectul in grupurile de alergatori si iubitori de miscare.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Alexandru Lorinti, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ "Timișoara Decide", în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dvs nu va putea intra în etapa de vot din următorul motiv: Conform surselor istorice, Parcul Botanic este unul de valoare, prezentând stratificație istorică și infrastructură stiințifică. Proiectat inițial de Arpad Muhlle (inainte de 1903), Parcul Școlii de cadeți a devenit Parcul Spitalului 'Clinicile noi' - după al doilea război mondial, Grădina Botanică - după 1972 și Parc Botanic - din 1986 până în prezent. Pentru a interveni în acest parc parțial prins in zona de protecție a cartierului istoric Cetate este nevoie de un proiect integrat, cu elemente de restaurare și punere in valoare. O primă etapă de studii este necesară - studiu istoric, peisagistic, dendrologic impreună cu studiul de fundamentare a valorii resursei culturale. Numai în urma acestor studii și a unui Studiu de Fezabilitate se va putea determina direcția de interveție/ restaurare a proiectului referitor la Parcul Botanic, un parc cu specific de promenadă și cu infrastructură științifică dendrologică. În astfel de zone, cum sunt toate parcurile de pe Bega împreună cu cel Botanic, nu se sunt recomandate intervențiile punctuale, ci programe/ proiecte de ansamblu care să identifice și valorifice specificul și valoarea culturală aferentă. Se recomandă identificarea unei alte zone care s-ar preta amenajării unei piste de alergat. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie "Timisoara Decide" 2023.

Comentarii

Este utilă această pagină?