Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Sporirea siguranței în trafic: Str. Gh. Lazăr intersecție cu ieșirea dinspre spălătoria auto / Penny

Descriere

În această intersecție se produc deseori tamponări, unele dintre acestea fiind grave (vezi foto accidente) Este un loc extrem de des folosit pentru întoarcerea de pe un sens pe altul pe Str. Gh. Lazar (U-turn). Se propune montarea de LIMITATOARE DE VITEZĂ (vezi schemă) care să fie adecvate și pentru autobusurile STPT și altele.

Justificare

- numeroasele tamponări care se produc aici, - dificultatea de a ieși dinspre Penny spre Mehala Scopul acestui proiect NU este anularea punctului respectiv de intoarcere, deoarece este unul deosebit de util. Scopul acestui proiect este REDUCEREA VITEZEI si sporirea siguranței in trafic la întoarcere / schimbare de direcție.

Valoare estimată și costuri principale

2800 lei - element limitator viteză: 2 sensuri x 7m x 200 lei 400 lei - capac limitator viteză: 2 sensuri x 2 capace x 100 lei 2000 lei - servicii instalare limitatoare 3000 lei - diverși indicatori de atenționare 3000 lei - marcaj luminos de atenționare, vopsit pe carosabil 2000 lei - servicii vopsire carosabil _____________ 9600 lei (https://www.dnctrafic.ro/trafic/limitator/limitator-de-viteza-lat-90cm)

Consultarea comunității

M-am consultat cu numeroși vecini din bloc, mai ales cei care au geamuri spre Gh. Lazăr și sunt martori la situațiile periculoase și accidentele produse în intersecția respectivă.

Implicare ca inițiator

Să promovez și să încurajez prudența la volan, toleranța și răbdarea la orele de vârf.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Viktoria Cimerovici, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ "Timișoara Decide", în urma evaluării eligibilității și a analizezi tehnice, financiare și juridice, propunerea dvs nu va putea intra în etapa de vot din următoarele motive: - strada Gheorghe Lazăr este inclusă într-un proiect de modernizare și fluidizare a traficului care vizează zona în ansamblu. De aceea nu putem momentan face intervenții punctuale pe această arteră. În urma acestei inițiative se va decide și soluția tehnică pentru problema semnalată de dvs. - specialiștii în domeniu recomandă a nu fi instalate limitatoare de viteză pe arterele pe care circulă mijloace de transport în comun. Vă mai așteptăm și cu alte propuneri pentru următoarea sesiune de bugetare participativă.

Comentarii

Este utilă această pagină?