Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Canisită mare în Parcul Regina Maria

Descriere

Amenajarea unei canisite spațioase și umbroase în Parcul Regina Maria. aprox 2000 mp Scopul său este să permită mișcarea și socializarea liberă a câinilor care tind să se îndepărteze de stăpâni ori care nu pot fi supravegheați de stăpâni (vezi comentariul Simonei Smultea la proiectul similar Activitatii fizice a cateilor in zone verzi). Canisita trebuie - să aibă suprafață mare, - să fie împrejmuită cu gard înalt, - să fie umbroasă - să aibă o sursă de apă potabilă pentru câini - să conțină bănci pentru stăpâni - să conțină coșuri de gunoi - să conțină câteva elemente de antrenament / amuzament pentru câini, toate aceste condiții fiind realizabile în spațiul marcat pe harta atașată. Zona selectată este mai retrasă, nefiind frecventată de copii. De asemenea, se află în spatele fântânii arteziene cu semicerc de piatră, ceea ce înseamnă că există o sursă de apă la îndemână. Canisitele trebuie să fie spațioase, pentru a se evita alergarea câinilor în spațiu restrâns, ducând la distrugerea ierbii și formarea noroiului. Canisitele noroioase nu mai sunt frecventate (vezi Parcul Karlsruhe, Bucovina)

Justificare

Discutând cu câțiva stăpâni care își plimbau câinii dimineața în parc, au făcut sugestiile de mai sus și s-au arătat foarte entuziasmați de perspectiva amenajării unui spațiu unde câinii lor să facă mișcare fără a exista riscul ca ei să se îndepărteze, să iasă din parc, să se rătăcească ori să fie loviți de mașină. Mișcarea liberă și alergarea, precum și socializarea, le este necesară câinilor în aceeași măsură în care le este necesară oamenilor.

Valoare estimată și costuri principale

- 22500 lei: gard metalic (total 250 m) (1 panou = 120 h / 200 cm L, 90 lei) - 500 lei: poarta metalica - 3000 lei: amenajare sursă de apă tip fântână arteziană, alimentată electric din aceeași sursă precum fântâna mare - 5000 lei: bănci x10 buc (500 lei / buc) - 5000 lei: coșuri de gunoi metalice x10 (500 lei / buc) - 3000 lei: diverse panouri care indică rolul spațiului și îndrumă la păstrarea curățeniei - 5000 lei: rampe și alte suprafete de exercitiu fizic pentru caini ___________ 44000 lei - întreținere instalații, curățare săptămânală a canisitei și a coșurilor de gunoi: 200 lei / lună Sugestie de prezentare elemente exercitii caini: https://joaca.atlassport.ro/beneficiile-locurilor-de-joaca-pentru-caini-in-comunitati/

Consultarea comunității

Diverși proprietari de câini care frecventează Parcul Regina Maria sau zone apropiate. Și-au exprimat părerea că o canisită în această zonă ar fi foarte binevenită.

Implicare ca inițiator

Promovare in randul proprietarilor de caini Sublinierea importantei pastrarii in stare buna a canisitei Monitorizarea starii ei

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Viktoria Cimerovici, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ "Timișoara Decide", în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dvs nu va intra în etapa de vot din următorul motiv: - parcul Regina Maria face parte din lista zonelor de protecție, Zona Fabric, astfel nu există posibilitatea dezvoltării unei canisite de dimensiuni mari în această zonă de conservare; - până la data acestui răspuns nu a fost identificat un alt teren în zonă, liber de sarcini, pentru amenajarea propusă. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie "Timișoara Decide" 2023.

Comentarii

Este utilă această pagină?