Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Sensuri giratorii provizorii pentru evaluarea impactului asupra circulatiei rutiere

Descriere

Exista foarte multe intersectii in Timisoara unde circulatie se desfasoara cu mare dificultate, dar situatia ar putea fi imbunatatita substantial prin amenajarea unor sensuri giratorii. Pentru a evalua impactul asupra circulatiei de acolo, fara a investii mai mult decat este cazul, se pot amenaja niste sensuri giratorii provizorii pentru o perioada de evaluare. Unde se constata efecte pozitive evidente, se poate trece la amenajarea unor constructii definitive, din bugetul de investitii al anului 2023.

Justificare

Exista urmatoarele puncte in care circulatia este foarte dificila si unde sensurile giratorii provizorii ar fi foarte utile: 1. [Prioritate maxima] Intersectia dintre Calea Urseni, strada Muzicescu si strada Vasile Zbegan. Aici cu siguranta isi va dovedi eficienta, deoarece blocajele de acolo sunt absolut oribile. 2. Pe bulevardul Sudului, la intersectia cu Aleea Cristalului si Martir Eugen Nagy. Locuitorii din zona sunt foarte revoltati din cauza ocolirilor actuale de ~1 km pana la str. Maresal C.Prezan, respectiv Liviu Rebreanu. 3. Pe calea Buziasului in zona magazinului Sporea, un nod de intoarcere provizoriu, pana va fi gata cel de la noul magazin de Bricolaj. Momentan, pentru a merge in Timisoara din acest loc este necesar un ocol suplimentar de 2,5 km, pana in Mosnita, la str. Sofia. 4. Intersectia dintre strada Muzicescu si strada Tosca. Acolo au loc numeroase accidente din cauza circulatiei haotice.

Valoare estimată și costuri principale

200.000 Lei pentru toate cele 4 locatii propuse.

Consultarea comunității

Da, propunerea a rezultat in urma unui grup de discutii din Ciarda Rosie.

Implicare ca inițiator

As dori sa particip la gasirea solutiilor cele mai bune, ca reprezentant al celor care vor vota propunerea. Am atasat 2 harti cu traficul actual, precum si o exemplificare a implementarii din Cluj Napoca.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Ovidiu Chira, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ "Timișoara Decide", în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dvs nu va intra în etapa de vot din urmatoarele motive: - astfel de proiecte pot avea caracter provizoriu doar când facilitează derularea și finalizarea unui șantier - pentru proiectarea și implementarea intersecțiilor cu sens giratoriu există prescripții de proiectare și normative care indică condițiile și modul de amenajare. Astfel, zonele indicate vor fi analizate în vederea identificării variantei optime pentru fluidizarea traficului. Vă așteptăm cu noi inițiative în următoarea campanie "Timișoara Decide" 2023.

Comentarii

Este utilă această pagină?