Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Fluidizarea traficului în Timişoara prin ajustarea temporizarii retelei de semafoare

Descriere

Avem un "Sistem supraveghere si management al traficului in Municipiul Timisoara". Acesta ar trebui sa permita ajustarea in timp real a semafoarelor pentru a optimiza traficul. Din pacate capacitatea acestui sistem nu este folosita corespunzator.

Justificare

Desi in Timisoara s-a implementat incepand cu anul 2016 un "Sistem supraveghere si management al traficului" rezultatele constate in practica nu sunt corespunzatoare: - Timpul in care semafoarele au culoarea verde pentru pietoni este de cele mai multe ori prea scurt, nepermitand traversarea in siguranta. - In cele mai multe locuri virajul la stanga nu primeste un timp suficient, chiar daca circulatia de pe sensul opus este sporadica (ex. Str. Iosif Bulbuca, calea Stan Vidrighin, Str. Michelangelo, ... ) - Strazile principale au pondere prea mare a semafoarele pe verde, chiar daca traficul este relativ scazut, iar in consecinta fluiditatea de pe strazile secundare este grav prejudiciata (ex. B. Victor Babes- B. Eroilor de la Tisa).

Valoare estimată și costuri principale

Intre 20.000 si 50.000 de LEI, pentru a obtine consultanta si instruire, din partea furnizorului sistemului, catre responsabilii din "Centrul de control al traficului" Timisoara.

Implicare ca inițiator

Da, as dori sa particip la optimizarea sistemului, ca reprezentant al celor care vor vota propunerea. Din pacate, angajatii Centrului de control al traficului se pare ca nu folosesc momentan, in mod optim, capacitatile acestui sistem.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

De ce nu este eligibilă propunerea?

Mulțumim, Ovidiu Chira, pentru propunerea trimisă! Conform regulamentului campaniei de buget participativ "Timișoara Decide", în urma evaluării eligibilității și a analizei tehnice, financiare și juridice, propunerea dvs nu va intra în etapa de vot din urmatoarele motive: - Primaria Municipiului Timișoara, are un sistem de supraveghere și management al traficului care urmează să intre în etapa a doua de dezvoltare și optimizare. Vă așteptăm cu noi inițiative în urmatoarea campanie "Timișoara Decide" 2023.

Comentarii

Este utilă această pagină?