Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Parcare SMART pentru biciclete zona Parcul Bucovinei

Descriere

Propun construția unei Parcare SMART pentru biciclete în care locuitorii din imprejurimi să poată parca bicicletele (sau chiar și trotinetele). Aș propune o capacitate de 36 de biciclete/trotinete. Am încercat să estimez, câte persoane ar putea beneficia de această facilitate, fără a fi foarte departe de locul parcării. Intrucât nu sunt arhiect, constructor sau designer e mai dificil pentru mine să descriu o soluție optimă. O variantă ar putea fi chiar folosirea de containere pentru a avea o soluție extensibilă. Cred că pot fi procurate containere care sa fie plăcute vederii. Poate fi vorba și de un spatiu în aer deschis, doar un acoperiș, dar cu supraveghere video și acces condiționat.

Justificare

Circulația din marile orașe reprezintă în general una din cele mai mari și mai frustante probleme. Poluarea cu gaze de eșapament, dar și fonică, ambuteiajele, consumul inutil de carburant, uzura mașinii sunt probleme de care toti suntem conștienți. Folosirea bicicletei e menționată adesea ca una dintre cele mai bune soluții prin care problema aceasta să se poată redresa. Însă, una dintre cele mai mari greutăți asociate folosirii bicicletei este parcarea, depozitarea acesteia. Este foarte dificil, de obicei imposibil, să depozitezi în bloc o bicicletă, două sau chiar trei pe apartament. Pentru a incuraja folosirea bicicletei de către oricine, consider soluția mentionată ca fiind una simplă si naturală.

Valoare estimată și costuri principale

Bugetul maxim alocat este de 400.000 lei TVA inclus. Costurile unei parcari de biciclete de tip SMART, pentru 12 locuri de parcare se ridică la cca 160.000 mii lei TVA inclus, iar pentru varianta cu 36 de locuri de parcare, costul estimat este de 400.000 lei TVA. În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Implicare ca inițiator

Inițial mă gandesc la a promova ideea lipind afișe cu propunerea în zona, pentru a fi votata, sau în social media. La faza de implementare, probabil că e mai bine să se ocupe arhitecți, constructori, urbanisti.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?