Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Prese de balotat deșeuri în toate instituțiile publice

Descriere

Studiind cheltuielile la nivelul fiecărei instituții de învățământ oricine poate constata risipa de bani publici prin contractele derulate cu RETIM SA. De aceea propun ca fiecare creșă, grădiniță, școală, liceu și instituție publică să fie dotate cu o presă de balotare a deșeurilor. Într-o prima etapă, se propune achiziționarea și implementarea a 10 prese de balotat deșeuri.

Justificare

Aceste prese sunt de dimensiune mică, nu ocupă mult loc, sunt ușor de utilizat, fiind folosite de toate lanțurile de supermarketuri, semn că, în acest caz, impunerea și respectarea legilor de mediu nu este opțională. Prin balotarea deșeurilor se reduce traficul mașinilor ce colectează deșeurile, trafic foarte poluant într-un oraș tot mai aglomerat la care contribuie și lucrările mari de infrastructură ce se desfășoară în tot mai multe zone. Prin implementarea presării deșeurilor se face o economie de câteva milioane de lei bune pe an la nivelul primăriei iar banii economisiți pot rezolva o mulțime de probleme legate de dotarea și renovarea școlilor.

Valoare estimată și costuri principale

225.000-250.000 lei TVA inclus Valoarea unei prese este în jur de 4500-5000 de euro, ceea ce înseamnă plata pe 3 luni a oricărei instituții către RETIM SA. Astfel, restul de 9 luni dintr-un an contractual sunt o economie substanțială, bani ce se pot folosi pentru renovarea școlilor. Costul celor 10 prese de balotat propuse spre achiziție este estimat la aproximativ 45000 - 50.000 de euro. În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială în urma pașilor legali pentru implementare și a documentației tehnice detaliate vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

O consultare publică cu privire la acest proiect ar avea cu siguranță parte de susținerea oricărei persoane, indiferent de studii sau cunoștințe.

Implicare ca inițiator

Nu cred că este nevoie de implicarea mea în proiect mai ales că noua administrație abundă de specialiști de renume in chestiuni de mediu.

Comentarii

Este utilă această pagină?