Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Coșuri de gunoi opere de artă

Descriere

Având în vedere că se apropie evenimentul TCCE2023 cred că trebuie să începem să decorăm orașul cu opere de artă. Se lansează un concurs de idei pentru realizarea unor coșuri de gunoi - opere de artă, plecând de la un anumit volum și formă. Fiecare artist dornic să participe va aplica prin schițe și machete. Aceste coșuri - piese de artă s-ar putea realiza din tablă metalică iar o variantă ar fi ca ele sa fie traforate la laser urmând fidel desenul furnizat de artiștii participanți și câștigători ai concursului de idei. O altă variantă ar putea fi coșuri de gunoi din plastic adaptate și placate cu mozaic. O altă variantă ar putea consta in pictarea/vopsirea lor urmând soluțiile propuse de artiști, unice sau în serie limitată.

Justificare

Necesitatea implementării acestui proiect este legată în special de evenimentul internațional TCCE2023 pentru care trebuie sa fim pregătiți cu cât mai multe piese de artă amplasate pe domeniul public. Avantajul implementării acestor piese pe domeniul public ar fi popularizarea artiștilor participanți la concurs, personalizarea și creșterea calității ambientale a spațiilor publice.

Valoare estimată și costuri principale

400.000 lei TVA inclus Numărul coșurilor realizate se va situa între 200 si 300, în funcție de soluțiile câștigătoare și costurile aferente estimate de artiști pentru soluția propusă și posibilitatea multiplicării ei. Valoarea estimată a acestui proiect se va încadra în suma maximă de 400.000 lei. În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială în urma pașilor legali pentru implementare și a documentației tehnice detaliate vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

Evident că m-ar bucura consultarea comunității locale cu privire la acest proiect și implicarea a cât mai multor artiști pentru a avea cât mai multe idei originale de pus în aplicare.

Implicare ca inițiator

Mă pot implica în acest proiect și vă puteți baza pe experiența mea în domeniul artei de peste 30 de ani.

Comentarii

Este utilă această pagină?