Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Reparații str. Ștefan cel Mare, zona Fabrica de Bere

Descriere

Zona propusă pentru reabilitare este porțiunea de alei pietonale de pe strada Ștefan cel Mare, delimitată la sud de strada Gloriei iar la nord de intersecția cu strada J. H. Pestalozzi. Este o zonă intens circulată atât de locuitori cât și de turiști. În zonă se află și Fabrica de Bere, aceasta fiind un punct de referință în Timișoara. Toate dificultățile și neplăcerile cauzate de acea porțiune de alei pietonale degradate pot fi remediate prin intermediul campaniei. Este o zonă intens circulată atât de locuitori, cât și de turiști. În zonă se află și Fabrica de Bere, fiind un punct de referință în Timișoara. Toate dificultățile și neplăcerile cauzate de acea porțiune pot fi remediate prin intermediul campaniei.

Justificare

În zonă locuiesc majoritar pensionari pentru care modul de a circula este greoi și periculos din cauza gropilor multiple în care se pot împiedica și cădea. Totodată, în proximitate se află punctul termic numărul 10B care este Sediul Asociației Culturale a Seniorilor din Municipiul Timișoara. Această asociație menține seniorii din oraș activi și implicați în manifestările cultural-educative ale urbei. Pe lângă persoanele care locuiesc în zonă, cei care participă la activitățile organizate de Asociația Culturală a Seniorilor și cei care participă la slujbele de la Biserica " Pogorârea Sfântului Duh" Fabric Vest, un alt punct de referință în zonă este Fabrica de Bere. În anotimpurile calde, terasa fabricii este utilizată la capacitate maximă. Această propunere de proiect are o gamă largă de beneficiari.

Valoare estimată și costuri principale

240.000 lei TVA inclus Zona de alei pietonale indicată se întinde pe o distanță de aproximativ 300 de metri. Cheltuielile necesare pentru lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe ambele sensuri au fost estimate la un total de aproximativ 240000 lei. La evaluarea costului s-a ținut cont de un preț estimativ ce nu depășește 200 de lei pe metru pătrat de reparații. Suma totală va putea fi ajustată în funcție de situația din teren și de particularitățile execuției, conform documentației tehnice aferente. În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială în urma pașilor legali pentru implementare și a documentației tehnice detaliate vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

A fost consultată Asociația Culturală a Seniorilor din Municipiul Timișoara.

Documente

Comentarii

Este utilă această pagină?