Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Dotarea școlilor din Timișoara cu dulăpioare pentru elevi

Descriere

Proiectul acesta își propune dotarea claselor gimnaziale din școlile Timișoarei cu dulapuri, având compartimente individuale, care să permită elevilor păstrarea în condiții optime a unor obiecte folosite preponderent la școală: manuale, caiete, penare, blocuri de desen și accesorii, echipament pentru orele de sport. Școlile propuse pentru implementare: - Colegiul Tehnic Electrotimiș - Scoala Gimnaziala nr.20 - Școala Gimnazială nr.27 - Școala Gimnazială nr.12 - Colegiul Constantin Diaconovici Loga - Școala Gimnazială nr. 6 - Școala Gimnazială nr. 18 Instituțiile propuse vor fi incluse în proiect în limita bugetului, în urma stabilirii cu exactitate a costurilor la momentul întocmirii documentației.

Justificare

Majoritatea elevilor din România merg la școală cu ghiozdane mult mai grele decât este permis pentru puterile și de sănătatea lor. Ghiozdanele obișnuite nu ar trebui să depășească 10% din greutatea corporală a unui copil, iar cele de tip troler nu ar trebui sa depășească 20%. Ținând cont de acest fapt, există următoarele recomandări ce pot fi urmate: - purtarea ghiozdanului pe ambii umeri; - folosirea modelelor troler, care permit încărcarea cu o greutate mai mare; - refacerea săptămânală a ghiozdanului, astfel încât să nu conțină obiecte inutile; - discuții cu profesorii pentru reducerea lucrurilor ce trebuie duse la școală zilnic; - păstrarea unor cărți și lucruri personale în dulapuri sau vestiare, la școală!!! Dar păstrarea unor obiecte personale ale elevilor în școlile din România este aproape imposibilă, deoarece lipsesc dotările minime care să permită asta.

Valoare estimată și costuri principale

Cost total estimat: 400.000 lei, TVA inclus. Estimarea curentă este de aproximativ 50 de lei/elev. Din bugetul maxim, s-ar putea achiziționa aproximativ 8.000 de astfel de dulăpioare. În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

S-a discutat acest lucru la ședințele cu părinții de la clasele copiilor mei și susținerea pentru idee este de 100%.

Implicare ca inițiator

Da, doresc să mă implic în mod voluntar, pentru a găsi cele mai bune soluții tehnice, precum și cofinanțări sau sponsorizări.

Documente

Actualizări

22.08.2022 Primăria Timișoara

Au avut loc întâlniri între responsabilii Primăriei Municipiului Timișoara și reprezentanții școlilor înscrise în proiect pentru a stabili detaliile legate de achiziția dulăpioarelor. În prezent, se lucrează la stabilirea necesarului pentru fiecare ciclu scolar din instituțiile de învățământ participante și identificarea spațiilor din școli unde vor fi plasate aceste dulapioare.

Au fost cerute oferte de preț pe baza necesarului estimat, urmând ca apoi să fie pregătită documentația pentru includerea sumei aferente achiziție la următoarea rectificare bugetară și demarată procedura de achiziție. Pentru o economie de preț achiziția se va face centralizat de către Primărie.

Comentarii

Este utilă această pagină?