Descriere
Vreau ca timișorenii să aibă posibilitatea de a practica tenisul de masă în aer liber în spații dedicate din cartiere. Pentru o experiență cât mai plăcută a jocului și pentru sustenabilitatea infrastructurii, proiectul maximal al unui spațiu de joc trebuie să includă: 1) mese de tenis de exterior ce îndeplinesc următoarele cerințe tehnice: - dimensiuni oficiale (274 cm lungime, 152.5 cm lățime și 76 de cm înălțime); - cadru din oțel inoxidabil; - picioare ce se pot fixa în pardoseală; - placa de joc să fie antireflexie, minim 7 mm grosime, să ofere o săritură a mingii apropiată de cea a meselor profesionale, să fie rezistentă la intemperii (ploaie, zăpadă, etc.) și să aibă o garanție minimă de 9 ani; - să fie potrivită și pentru jocul din scaun cu rotile; - să ofere o minimă protecție la colțuri; - fileu normal (textil) ; 2) gard de împrejmuire - pentru a oferi o delimitare de restul zonei și pentru a evita incidente; - amplasate la o distanță suficientă de mese; 3) plasă antivânt - pentru a reduce efectul vântului; 4) camere video - pentru a descuraja vandalismul; - pentru a identifica persoanele ce cauzează eventuale distrugeri și pentru recuperarea pagubelor; 5) stâlpi de iluminat (lumina să bată în jos) - pentru securitate; - pentru prelungirea timpului în care se poate juca; 6) panou regulament - pentru regulile de utilizare a spațiului de joc; 7) coș de gunoi Zonele propuse sunt situate în: Parcul Constructorilor (Complex), Parcul Adolescenților (Soarelui), Parcul Clăbucet (Dâmbovița), Parcul Carmen Sylva (Elisabetin), curtea Colegiului Național Bănățean (zona Iosefin), curtea Liceului Jean Louis Calderon (Complex) și curtea Liceului William Shakespeare (Fabric). Spațiile propuse vor fi incluse în proiect în limita bugetului, în urma stabilirii cu exactitate a costurilor la momentul proiectării.
Justificare
Tenisul de masă aduce beneficii dovedite pentru sănătatea fizică și mentală, încrederea în sine, concentrare și, ca orice sport, reduce infracționalitatea într-o comunitate. Poate aduce chiar performanțe la nivel profesionist pentru sportul timișorean. Sau poate fi pur si simplu un mod excelent de a-ți petrece timpul liber. Poate fi practicat la orice vârstă cu riscuri foarte mici de accidentare. Ca jucător amator, participant in turnee naționale, am remarcat faptul că Timișoara este deficitară la infrastructura de tenis de masă. Există un singur club de tenis de masă în Timișoara. Mese de ping-pong în aer liber sunt foarte puține și realizate din materiale nepotrivite pentru joc: beton, tablă. Am observat o dorință mare de a practica acest joc în parcuri sau în școli, iar oamenii se plâng de lipsa totală a meselor sau de starea lor precară.
Valoare estimată și costuri principale
Total proiect: 261.300 RON Parcul Constructorilor - 4 mese: 18000 - 4 stâlpi iluminat: 8000 - gard împrejmuire (18x12m): 3600 - plasă antivânt: 2000 - cameră video + elemente conexe + manoperă + punere în funcțiune: 20000 - manoperă gard, stâlpi: 1500 - tartan + manoperă: 15000 - 4 bănci: 2800 - 2 coșuri de gunoi: 1000 - panou regulament: 600 - eliminarea meselor curente de beton (suprafața de joc este distrusă): 1500 Total Parcul Constructorilor: 74000 lei Parcul Adolescenților - 2 mese: 9000 - 4 stâlpi iluminat: 8000 - gard împrejmuire (12x9): 1800 - plasă antivânt: 1000 - cameră video + elemente conexe + manoperă + punere în funcțiune: 20000 - manoperă gard, stâlpi: 1200 - asfalt + tartan + manoperă: 15000 - 2 bănci: 1400 - 1 coș de gunoi: 500 - panou regulament: 600 Total Parcul Adolescenților: 58500 lei Parcul Clăbucet - 2 mese: 9000 - 4 stâlpi iluminat: 8000 - gard împrejmuire (10x8): 1600 - plasă antivânt: 1000 - cameră video + elemente conexe + manoperă + punere în funcțiune: 20000 - manoperă gard, stâlpi: 1200 - 2 bănci: 1400 - 1 coș de gunoi: 500 - panou regulament: 600 Total Parcul Clăbucet: 43300 lei Parcul Carmen Sylva - 2 mese: 9000 - 4 stâlpi iluminat: 8000 - gard împrejmuire (12x9): 1800 - plasă antivânt: 1000 - cameră video + elemente conexe + manoperă + punere în funcțiune: 20000 - manoperă gard, stâlpi: 1200 - asfalt + tartan + manoperă: 15000 - 2 bănci: 1400 - 1 coș de gunoi: 500 - panou regulament: 600 Total Parcul Carmen Sylva: 58500 lei Curtea Colegiului Național Bănățean - 2 mese: 9000 Total: 9000 Curtea Liceului Jean Louis Calderon - 2 mese: 9000 Total: 9000 Curtea Liceului William Shakespeare - 2 mese: 9000 Total: 9000 Nu consider necesare celelalte elemente pentru unitățile de învățământ (gard, stâlpi, camera, etc.) În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.
Implicare ca inițiator
Da, doresc să mă implic pentru a mă asigura că implementarea și materialele alese nu afectează condițiile normale de joc. Însă sunt flexibil în a schimba amplasamentele dacă acestea nu sunt potrivite din diverse motive sau dacă se identifică altele mult mai potrivite. La fel dimensiunile spațiului de joc pot fi modificate însă în anumite limite. Etc.
Documente
Declinarea răspunderii
Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.
Comentarii
Felicitari pentru proiect. E foarte fain.
Sustin acest proiect!
Sustin !
Mulțumim pentru propunerea trimisă. Unul dintre criteriile de eligibilitate în cadrul bugetului participativ este ca propunerea să nu prezinte caracter comercial. Puteți indica echipamentul necesar specificând detaliile tehnice ale acestuia, dar nu și furnizorul exact. Acesta va fi stabilit ulterior printr-o procedură de achiziție publică conform legislației în vigoare.
Felicitari pentru proiect! Multi timisoreni au invatat sa joace tenis de masa pe mesele amenjate in parcurile din cartiere si curtea scolilor. Din pacate astazi aceste mese de tenis au disparut sau sunt foarte degradate.
foarte bun, ca si cel cu baschetul. sustin !
Tenis de masa??De atatia bani?Doamneeeeeeee!!!!
Așa-i că și la piață spuneți: "Aoleu! Atât costă roșiile? Doamneeeeee"?
Problema nu sunt banii,ci tenisul de masa!Copiii au nevoie de terenuri de fotbal si baschet.Dupa ce faceti cel putin 100 de astfel de terenuri,prin cartiere și parcuri,va puteti concentra si pe tenis de masa!Acest proiect nu este eficient pentru comunitate.Venit in parcul Carmen Sylva,sa vedeti unde se joaca copiii fotbal.Pentru mai multe argumente,ma puteti contacta. În concluzie,acest proiect este total inutil.
Ps.Puteti merge prin parcuri si cartiere sa intrebati copiii ce prefera.
Comunitatea va decide ce are nevoie, nu un singur om! Cum adica sa fac eu 100 de terenuri? Pai eu fac terenuri de fotbal si baschet? Eu am identificat o dorinta a cetatenilor, comuna cu a mea. Ei vor decide cat de mult vor asta. Nu ati inteles deloc programul. Si nu puteti spune ca acest proiect este total inutil, el fiind deocamdata in primele 15 in preferintele de vot.
În parcul Padurice de pe Lida,este un teren de fotbal,baschet si cateva mese,3 sau 4.De fiecare data cand ma duc cu baiatul meu,copiii joaca fotbal si baschet,iar pensionarii tenis de masa. Asta am dorit sa sugerez.Prioritatea ar fi fotbalul si baschetul…Multumesc.
As vrea sa fie adaugate si alte scoli, cum ar fi Scoala Gimnaziala Nr. 6.
Cunosc 2 terenuri intre 2 blocuri care ar fi trebuit legate cu un alt bloc intre ele acu 30 de ani dar nu s-a mai intimplat.De atunci terenurile au ramas nefolosite. 1- str.iuliu Grozescu colt cu Andrei saguna si 2-Str Iuliu Grozescu colt cu str.Timocului. E mai mult in curbă :). Aceste 2 terenuri chiar ar putea fi valorificate si pt putin sport si pt relaxare...locuri cu pomi si banci. Ar fi minunat sa fie mai multe locuri unde atit cei mici dar si adultii ar putea face miscare...sport, sa bată mingea, sa arunce mingea la cos, sa joace ping-pong, sau sah pe mese care sa arate ca o tablă de sah. Cu siguranta ar fi practică si utilă investitia. Exista un loc de joaca micut la citeva blocuri de terenul nr.2, dar e strict loc de joacă pentru cei mici. Poate pe unul din terenuri s-ar putea pune citeva cosuri pt baschet si citeva mese de ping-pong, pe celalalt poate un mimi teren de fotbal cu ceva aparate de fitness din care se pun in parcuri. Cu siguranta s-ar putea combina in asa fel incit sa fie eficient folosit terenul. Eu doresc succes fiecarui proiect, initator de proiect si poate iese ceva din atitea idei.
Sustin.