Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Treceri de pietoni mai sigure!

Descriere

Motivele principale al acestui proiect sunt siguranța pietonilor, reducerea zgomotului produs de autoturisme și fluidizarea traficului din zonă, mai exact, pe str. Gavril Musicescu, de la intersecția cu Calea Martirilor 1989 și pânâ la intersecția cu str. Vasile Zbegan. Acest proiect include: a) Înălțarea trecerilor de pietoni la nivelul trotuarelor, fără a aduce modificări ulterioare infrastructurii actuale. b) Iluminatul ecologic al trecerilor de pietoni pe timp de noapte. Numărul trecerilor de pietoni incluse în proiect va fi determinat în urma stabilirii cu exactitate a costurilor, la momentul proiectării.

Justificare

Din discuțiile avute pe rețelele de socializare și cu vecinii din proximitate, am dedus că aceste treceri de pietoni înălțate rezolvă câteva neplăceri arzătoare ale zonei, după cum urmeaza: - reducerea vitezei traficului pe această porțiune de drum; - facilitarea intrării mașinilor care vin de pe străzile adiacente datorită reducerii vitezei la apropierea de trecerile de pietoni; - scutirea de cheltuieli anuale prin montarea și demontarea calmatoarelor clasice; - scutirea de cheltuieli pentru reparațiile în asfalt, acolo unde au fost montate calmatoarele clasice; - reducerea semnificativă a zgomotului produs de autoturisme și autocamioane, la trecerea peste calmatoarele clasice; - reducerea vibrațiilor produse de traficul greu la trecerea peste calmatoarele clasice; - reducerea numărului de autoturisme la capetele străzii în intervalele orare de vârf tocmai prin secționarea drumului cu aceste treceri înălțate. - eliminarea acumulării de apă la trecerile de pietoni, acumulare care devine incomodă pe timp de ploaie, iarnă. - trecerea ușoară, sigură și facilă a persoanelor cu dizabilități, a cărucioarelor pentru copii, a vârstnicilor cu cărucioare de cumpărături. - trecerea mai lină și mai usoară pentru biciclete, mopede și motoare în comparație cu calmatoarele clasice. Toți oamenii care locuiesc pe această stradă sau tranzitează această zonă vor beneficia de cele menționate mai sus.

Valoare estimată și costuri principale

Total valoare estimată proiect = 400.000 lei, TVA inclus. Materiale necesare pentru treceri de pietoni înălțate: 1. Asfalt + manoperă 2. Marcaj trecere pietoni + manoperă 3. Iluminatul trecerilor + manoperă 4. Proiectare În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.

Implicare ca inițiator

Da, mi-ar face placere sa particip la acest proiect alaturi de specialisti. Interventia mea la acest proiect poate fi ca voluntar si cu scopul de a invata ceva nou.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Actualizări

23.06.2023 Primăria Timișoara

Lucrările de supraînălțare ale trecerilor de pietoni au fost finalizate. Au fost montate o parte dintre corpurile de iluminat, urmând să fie completate curând ultimele două led-uri pentru supraluminarea trecerilor.

09.05.2023 Primăria Timișoara

Au început lucrările pentru supraînălțarea trecerilor de pietoni. La finalul lunii Mai, lucrarea va fi recepționată.

11.01.2023 Primăria Timișoara

În data de 15 Decembrie 2022 a fost emis avizul favorabil din partea Comisiei de Circulație. Au existat mai multe modificări în zona de proiectare pentru a îndeplini toate criteriile de siguranță privind supraînălțarea trecerilor de pietoni. 

O dată cu redeschiderea sezonului de asfaltări, echipele SDM vor interveni în zona Musicescu.

30.11.2022 Primăria Timișoara

SDM a transmis documentația către Comisia de Circulație spre avizare. În luna noiembrie, Comisia de Circulație a transmis câteva observații privind optimizarea lucrărilor astfel încât acestea să fie corelate cu alte intervenții planificate pe această arteră (de exemplu amenajarea unei piste de bicilcete).

31.10.2022 Primăria Timișoara

A fost transmisă comandă către Societatea de Drumuri Municipale (SDM) pentru preluarea lucrării. A fost finalizată documentația specifică amenajării ridicării trecerilor de pietoni, a reprezentat o provocare aspectele care țin de apa pluvială fiind necesară adaptarea unor noi scurgeri pentru sistemul de canalizare.


22.08.2022 Primăria Timișoara

A fost verificată zona împreuna cu inițiatorul proiectului, urmând ca proiectul să fie demarat de către Direcția Generală Investiții și Mentenanță a PMT și inclus în programul de execuție.

Comentarii

Este utilă această pagină?