Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Descriere

SCUAR LACULUI constituie o propunere de amenajare funcțional-peisagistică în tematică lacustră. Locația propusă se află între blocurile de locuințe din Cartierul Dâmbovița, Top 26955. Terenul constituie zona de trecere dintre strada Lacului și strada Paul Constantinescu. În investiția propusă se va aplica în 3 pași un concept peisagistic lacustru, din punctul de vedere al accentelor tematice propuse. Acesta va pune în valoare estetic și funcțional percepția riveranilor asupra zonei de amenajat, anume o fostă zonă de lac, fără a utiliza propriu-zis apa ca element de decor în amenajare. - Ecologizarea zonei în beneficiul public. - Crearea unei identități vizuale estetic-peisagistic specifică denumirii cartierului - Lacului. - Redarea în beneficiul public a domeniului public, pentru activități în aer liber și relaxare dedicată tuturor grupelor de vârstă și animalelor de companie. Proiectul se va implementa ulterior stabilirii exacte a suprafeței deținute de Primăria Municipiului Timișoara.

Justificare

În situația actuală: zona este insalubră, spațiul verde nu este adus la standarde urbane din nici un punct de vedere, zona prezintă pericol de traversare și riscuri sanitare. Proiectul propus răspunde solicitării publice pentru activități și odihnă în aer liber a Cartierului Dâmbovița. Zona reprezintă în același timp un potențial pentru obiectivele bugetului participativ - secțiunea Orașului relaxat, pentru: amplasarea de mobilier urban, iluminat, loc de joacă, loc de recreere public și inclusiv reducerea deșeurilor, într-un cadru peisagistic valorizant.

Valoare estimată și costuri principale

400.000 RON, inclusiv TVA, pentru: igienizare teren, amenajare alei, loc de joacă, montaj iluminat, mobilier urban, achiziție plante și materiale de construcții. În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

Locuitorii Cartierului Dîmbovița, în numar de cca. 700 membri înscriși în Consiliului Consultativ Cartier Dâmbovița, și în special riveranii de pe străzile Paul Constantinescu, Lacului, Fructelor, Dreptatea, și-au exprimat acordul și necesitatea pentru igienizarea și amenajarea unui scuar de relaxare, cu dotări moderne și funcțiunile de recreere, odihnă și canisită. De asemenea, aceștia își angajează participarea la implementarea proiectului prevăzut, prin muncă de voluntariat și competențele profesionale proprii specifice.

Implicare ca inițiator

Președintele Consiliului Consultativ Cartier Dâmbovița, Pricop Aurora, în calitate de inițiator, va organiza implicarea cetățenească în proiectul propus. Proiectarea și plantarea se vor realiza cu voluntari, ca viitori beneficiari ai spațiului propus pentru amenajare.

Documente

Comentarii

Este utilă această pagină?