Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Parcuri extinse pentru câini în zone verzi neutilizate ale orașului

Descriere

Acest proiect propune crearea și amenajarea mai multor parcuri închise pentru câini în zone verzi goale ale Timișoarei. Aceste parcuri ar avea un spațiu larg în dimensiune unde câinii ar putea să alerge, să se joace și să socializeze cu sau fără lesă, într-un spațiu închis, protejat de pericolele străzii. La fel, pot fi dotate cu bănci, coșuri de gunoi și echipament de stimulare fizică și mentală a animalelor de companie. Exemple de locații estimative menționate pe hartă, se pot aranja parcurile atat in apropierea zonelor trasate pe harta ( cele in proprietatea statului, cât și in zonele verzi din Timișoara nemenționate unde ar fi posibilă construcția unor astfel de parcuri. Nu sunt familiarizat cu lista terenurilor deținute de stat.

Justificare

În discuții cu comunitatea deținătorilor de câini din Timișoara se poate observa problema lipsei unor parcuri (sau spații închise largi) de joacă și exercițiu, cu sau fără lesă, pentru câini. Canisitele care au fost implementate pe teritoriul Timișoarei în perioada de glorie nu au avut spațiu destul pentru căței, iar acum toate sunt în stare deplorabilă de la ani de folosință sau complet lichidate, în locațiile în care erau ele odată. Astfel se simte nevoia de un set de spații largi și închise pentru câini, unde deținătorii animalelor de companie s-ar putea întruni și socializa, lăsa să alerge și stimula fizic câinii. În Timișoara, la momentul dat există un număr de spații verzi deschise nefolosite (câteva menționate pe hartă) decât de stăpânii de câini. Acestea ar putea beneficia de o îngrădire și transformare pentru a facilita siguranța animalelor de companie care frecventează spațiile menționate

Valoare estimată și costuri principale

Aprox. 400.000 Gard metalic oțel galvanizat, 2 metri inălțime: aprox 400 lei panoul Bănci: aprox 800 lei/buc Pavaj: aprox 80 lei/mp Cișmea apă stradală tip stâlp: aprox 700 lei/buc Echipament agilitate caini: aprox 2000 lei În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială în urma pașilor legali pentru implementare și a documentației tehnice detaliate vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

Toți stăpânii de câini din Timișoara simt lipsa unor astfel de parcuri largi și îngrădite pentru a oferi câinilor un loc de joacă larg și liber.

Documente

Comentarii

Este utilă această pagină?