Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Grădină urbană și loc de joacă - strada Marginii

Descriere

Propun amenajarea terenului cu suprafața de 922 mp in parc, care conform Cărții Funciare nr. 447003 are funcțiunea de: ”Teren intravilan pentru zona verde și loc de joacă”, este în proprietatea Municipiului Timișoara și este trecut în domeniu public. Lucrarea constă în amenajarea terenului disponibil în Gradină urbană și loc de joacă pentru copii.

Justificare

Datorită faptului că terenul în discuție aparține Primăriei Municipiului Timișoara conform HCL 356 din 26.10.2021: https://www.primariatm.ro/hcl/2021/356 consider că este oportun ca Primăria Municipiului Timișoara să amenajeze acest teren în grădină urbană pentru comunitate și parc pentru copiii din zonă, pentru a oferi comunității din zonă un nou loc de recreere, atât de necesar în zona de Nord a orașului ce este în continuă dezvoltare. În prezent, pe terenul respectv a fost amenajat un mic loc de joacă de circa 6x10 m în anul 2020, de către dezvoltatorul blocurilor din zonă, dar care, în timp, s-a degradat și nu mai corespunde numărului tot mai mare de copii ce vor să se joace. Echipamentele locului de joacă s-au degradat în timp, iar dalele din cauciuc s-au deformat pe margini, generând denivelări pe toată suprafața locului de joacă, denivelări ce prezintă pericol de accidente pentru copilașii ce abia învață să meargă. Cred că Primăria Municipiului Timișoara ar avea numai de câștigat dacă ar amenaja cât mai repede acest spațiu verde în grădină urbană și loc de joacă pentru copii și nu l-ar mai lăsa neîngrijit în continuare, într-o zonă în care parcurile sunt atât de cerute de comunitate.

Valoare estimată și costuri principale

Pentru punerea în valoarea a acestui spațiu verde, vor fi necesare lucrări de refacere a locului de joacă existent, extinderea locului de joacă pentru a mai include un complex de 2 leagăne pentru copii, o groapă de nisip și o trambulină la sol; amenajarea de alei pietonale care să traverseze spațiul verde dintr-o parte în cealaltă, achiziționarea și montarea de bănci și coșuri de gunoi, amenjarea de grădini urbane în zonele din proximitatea blocurilor, plantarea de noi arbori pentru umbrirea spațiului. Pentru exemplificarea modului în care ar putea să fie amenajat acest teren, am realizat un mic plan de mobilare a spațiului disponibil, în care am încercat să cuprind cât mai multe din cerințele cetățenilor din zonă. Punerea în valoarea a spațiului verde: - Lucrări de escavare și transport pământ, amenjări peisagistice – 30.000 lei - Construirea de alei pietonale - 90 ml – 22.500 lei - Bănci pentru parc – 10 buc. – 20.000 lei - Coșuri de gunoi – 10 buc. – 5.000 lei - Arbori cu înălțimea minimă de 2.5 m – 10 buc. – 5.000 lei - Material floricultură pentru grădinile urbane – 50.000 lei Total punere în valoare a spațiului verde – 132.500 lei Amanjarea locului de joacă: - Trambulină la sol – 1 buc. – 12.000 lei - Ladă de nisip – 1 buc. – 500 lei - Complex de 2 leagăne pentru copii – 1 buc. – 1.500 lei - Schimbare dale din cauciuc cu amortizor pentru locul de joacă existent – 60 mp – 6.000 lei - Dale din cauciuc cu amortizor pentru extinderea locului de joacă – 75 mp – 7.500 lei Total amenajare locuri de joacă – 27.500 lei Alte costuri aferente: - Manoperă și punere în funcțiune: 30.000 lei - Avizarea și proiectarea lucrărilor: 15.000 lei Total costuri aferente – 45.000 lei Total amenajare parc estimativ – 205.000 lei NOTE: *Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor putea suferi modificări în urma întocmirii documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare. **În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări semnificative față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica aceste modificări și justificarea aferentă.

Consultarea comunității

Comunitatea este încântată de oportunitatea ca acest teren aflat în proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara să fie amenajat în grădină urbană și loc de joacă pentru copiii din ansamblurilor rezidențiale din zonă.

Implicare ca inițiator

Sunt dispus în a mă implica în implementarea acestui proiect.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

16.08.2024 • Nistor Angela

Un vot

21.08.2024 • Druid

Ar trebui si cu acordul locatarilor, in special cei cu geamurile spre parc/parcare. Apartamentul 5 din C2 terorizeaza vecinii cu urlete lor de pe balcon, nu vrem ca odata cu aparitia parcului sa fie mai multa galagie in spatele blocului.

21.08.2024 • Filip Liliana

Strada Marginii are mare nevoie de trotuar și trecere pentru pietoni.

23.08.2024 • Lucian Tuică

Bună ziua, Druid, proiectarea și implementarea soluției de amenajare a spațiului verde într-un mic parc ce va conține zone de grădină urbană spre blocuri și mici locuri de joacă spre parcare se va face prin consultarea tuturor locatarilor din zonă, dar în special a celor direct afectați.

23.08.2024 • Raluca

@Druid - daca locuiti aici, ar trebui sa intelegeti faptul ca stati la bloc si spatiile comune sunt pentru relaxare, pentru a aduce impreuna comunitatea. Spatiile comune sunt pentru toata lumea, depinde de fiecare daca doreste sau nu sa se foloseasca de acestea! Legat de galagia produsa de apartamentul mentionat de dumneavoastra, aveti un alt instrument la indemana pt asta. Va deranjeaza galagia produsa, este in afara orelor de liniste, faceti reclamatie. Hai sa nu mai generalizam si sa consideram ca o amenajare a unui spatiu va crea doar zarva.

23.08.2024 • Gloria

Buna ziua! Spatiul verde dintre blocuri este prea mic pentru a fi “zona de agrement”. La actualul loc de joaca cei care isi petrec timpul lasa mizerie, jucariile copiilor sunt imprastiate pana la intrarea in bloc. De galagia facuta mai mult de parinti decat de copii, nici nu mai are rost sa discutam. Remarca de genul” poti sa faci galagie in afara orelor de luniste” deriva din lipsa de respect fata de ceilalti si de nivelul de educatie al fiecaruia. Nu este bine sa existe cerinte de a pastra linistea, curatenia etc, trebuie sa stam in circ si mizerie pentru ca asa se simt unii bine🙈

23.08.2024 • Loredana

Dragi colocatari, nu toti parintii din aceste blocuri suntem cum mentionati mai sus la fel cum nu toti copiii care locuiesc in acest complex ar trebui sa aiba de suferit din pricina ambițiilor între adulti. Aici se incearca o îmbunătățire, tocmai pentru a fi zona mai organizată si activitățile mai ample astfel încât copiii sa nu fie nevoiti de plictiseala sa exploreze fiecare colt de bloc. Unde credeti ca ii putem duce, scoate afara? Nu toata lumea are masina sau posibilitatea de a se duce prin alte părți doar ca sa fie doritorii de liniste mulțumiți. Este absurd, discutia aceasta nu isi are rostul intr’o comunitate civilizată, iar parerea mea este ca tocmai cei care doriti organizare, educatie etc. nu puteti vizualiza proiectul in ansamblu. Haideti sa fim altruiști, nu totul se rezuma la liniste, fericirea se gaseste in complet alte activități, iar linistea ar trebui sa fie prima data in mintea noastra, e mult de lucru pentru toti, nu este padure fara uscaturi, dar cineva tot trebuie sa se îngrijească de ea. Voi, va îngrijiți?

23.08.2024 • Corina

Vai de mine ce sensibili mai sunteti unii dintre voi, cand erati mici urlau si parintii si copiii de la tot cartierul nu de la 3 scari de bloc si n ati mai murit. In blocurile astea se pare ca ati fost toti crescuti cu un respect deosebit pe langa Buckingham in cea mai mare liniste. Nu mai poti nici sa respiri pe aici ca vezi doamne nu mai ai respect pentru vecinuti, tre sa stai ca lemnu in casa daca se poate sa nu cumva sa deranjezi generatiile care au crescut in oaza lor de liniste la palat. Nu ne mai facem bine niciodata

23.08.2024 • Dan Calicean

Cei care sunt asa suparati pot vota Statuia lui Pavel Chinezul . Consider ca ambele proiecte se incadreaza in limita de bani. Fara ranchiuna va rog

23.08.2024 • Alina D

Dragi vecini,sa stiti doar ca nevotarea/ambitia impotriva acestui proiect nu o sa duca la disparitia copiilor din parculet…pt ca ce sa vezi, alt loc nu avem, nu avem nici trotuare, da mai pretentii la un loc de joaca unde sa nu deranjam pe nimeni….asadar , copii o sa continuie sa se joace acolo unde se poate ….iar refuzul modernizari nu va face decat sa amplifice situatia si toti copii sa isi gaseasca de lucru in 5mp unde ce sa vezi , se cearta pe un sg leagan, un sg tobogan…ca de, asa sunt copii…nu ne place nici noua parintilor situatia , din pacate nu putem sa ii inchidem nici in casa nici intr un tarc ci incercam sa ii lasam liberi in acelasi spatiu unde merg libere si animalele…voi decideti un loc trist si galagios sau un spatiu frumos si galacios …tot ne consideram emancipati, macar sa sustinem modernizarea

23.08.2024 • Alina D

Doamna Gloria, cu tot respectul va intreb , cat te tare te poate enerva o jucarie gasita la intrarea in bloc, este asa un lucru de neconceput, urat, grotesc, asa mare lipsa de respect? Daca o sa va plimbati prin parc desculta puteti sa aveti surprize mai mari decat o jucarie care va incurca trecerea….fiti mai buni…

23.08.2024 • Andreea

Nu înțeleg unde se dorește pe spațiul acela mic să avem atâtea bănci și încă un loc de joacă pe lângă cel prezent. Faptul ca nu doriți să va deplasa până la un parc public care e la 10 min distanță de mers pe jos(știu asta fiindcă și eu merg cu cel mic acolo) și preferați să periclitați liniștea tuturor vecinilor noștri de la etajele inferioare mi se pare de prost gust. Nu există scuze de “păi așa sunt copiii”, “tu ai crescut în palat de vreo liniște?”. Cum să nu vrei liniște în casa ta??? Dacă voiam condițiile de mahala pe care le doriti, nu îmi achiziționam aici apartamentul. Exista deja un loc de joaca, distrus tot de copiii și părinții care îl folosesc. Doar pentru ca suntem părinți, nu putem să ne luăm lumea în cap. Această îmbunătățire ar venii doar pentru părinții care sunt comozi și eu am devenit total nedeacord cu toate dorințele de schimbare care apar alandala. Sinceră să fiu, noi și probabil și alți colocatari ne-am săturat de activități “ample” și gălăgioase făcute pentru copii, deja mi se pare ca nu se ține cont de nevoile oamenilor. Un exemplu clar de activitate “amplă” a fost să puneți o boxă cu gașca zurli în părculeț la maxim, altul a fost să vă așezați cu păturile pe gazon, încât au rămas urme. Mai am exemple și vă rog, gândiți-vă ca nu stați la casa pentru a vă amenaja cum doriți grădina, fără să țineți cont de ceilalți locatari. 👎

24.08.2024 • Lucian Tuică

@Andreea, vă rog frumos să înțelegeți că dumneavoastră locuiți la bloc și nu la casă, cum se pare că vă doriți. Proiectul propus pentru amenajarea spațiului verde este doar o exemplificare a modului cum se poate amenaja spațiul verde de care dispunem. Prin această amenajare nu schimbăm funcțiunea actuală a acestui teren, care conform Cărții Funciara este de "spațiu verde și loc de joacă". Propunerea este pentru a îmbunătăți condițiile actuale, care se pare că și pe dumneavoastră vă nemulțumesc, dar refuzați cu desăvârșire orice schimbare pe simplul motiv că s-ar putea să fie și mai multă gălăgie. Cu sau fără această îmbunătățire, gălăgia va rămâne, chiar dacă dumneavoastră poate v-ați dori să aveți condiții de liniște ca la casă. Dorințele de schimbare nu au apărut alandala, ci sunt consecința a anilor care au trecut și care nu au adus nici o urmă de întreținere sau îmbunătățire a locului de joacă existent. Dacă dumneavoastră aveți alte priorități, sunteți liberă să depuneți proiecte pentru ele și să încurajați vecinii să le voteze. Spațiul verde este al tuturor și atâta timp cât nu îl degradăm iremediabil prin acțiunile noastre, nu înțeleg supărarea? Să înțeleg că vreți să nu mai călcăm iarba verde? Noi, cei care avem apartamente în blocurile vecine, nu avem aceleași drepturi? Și nu avem voie să ne bucurăm de el împreună cu copiii pe o păturică? Am lăsat vreun crater în urma noastră? Sau după 2-3 zile iarba verde și-a revenit?

24.08.2024 • Corina

Parcul ala public de care vorbiti culmea oare nu este tot intre blocuri? ..oare pe oamenii de acolo nu ii deranjati? Sau daca dvs nu locuiti acolo este ok sa urle copilul dvs pe langa altii si sa se joace cu toate cele? Credeti ca daca e mai departe cu 5 metri fata de geamurile oamenilor decat al nostru, oamenii aia nu aud? E o normalitate doamna draga si daca locuiti aici si mai aveti si copil ar trebui sa stiti ca parculetul e gol 80% din zi deci chiar nu inteleg de unde atata exagerare. PS daca ati gasit un parculet in pustietate la 10 min de mers pe jos va rog sa ne anuntati si pe noi unde este. Multumim!

24.08.2024 • Gloria

Dl.Tuica a spart peretele ca a mai vrut un geam si a deranjat vecinii 2 saptamani cu demolatul peretelui, acum vrea leagane si trambulline in gradina, ce aveti cu el? Vecinii nemultumiti sa-si ia casa ca el si-a luat bloc unde “face si desface” bazandu-se pe lipsa de reactie si bunul simt al celor care nu spun nimic si tolereaza. Nimeni nu are dreptul sa-i deranjeze pe ceilalti. Remarca “ avem copii si nu avem ce sa facem cu ei” nu e problema vecinilor, e a celor care i-au facut si nu au ce sa le ofere. Dl. Tuica nu a fost mandatat sa reprezinte comunitatea sau locatarii din bloc. In prezentarea proiectului sunt inserate date care nu corespund cu adevarul, va trebui sa si le asume. Succes!

24.08.2024 • Lucian Tuică

D-na Gloria, în legătură cu fereastra pe care am făcut-o la bucătărie, aceasta lucrare am executat-o cu Autorizație de Construcție obținută de la Primăria Timișoara, cu acordul în scris al vecinilor din bloc și cu respectarea programului de liniște. Nu am făcut nimic ilegal, așa cum sugerați. Nu am fost mandatat să reprezint comunitatea, dar ca locatar în zona spațiului verde și cetățean al municipiului Timișoara, am dreptul să depun proiecte în cadrul acestui program. Dacă aveți sugestii de îmbunătățire a propunerii, sunteți invitata mea să le spuneți. Proiectul final va trebui să fie în concordanță cu cerințele tuturor locatarilor.

24.08.2024 • Iulia

Buna dimineata! Cand am cumparat apartamentele am vazut toti, atat cei cu copii cat si cei fara copii, ca exista liniste, un spatiu verde si mic loc de joaca. Este normal sa vrei liniste cand vii acasa. Nu inteleg de ce ne obligati sa suportam galagia si mizeria. Unde scrie ca poti face galagie in fata blocului sau pe scara ca asa ai vazut cand erai copil si era normal? Daca va fi un loc de joaca mai mare vor veni si de blocurile vecine.Cei care nu aveti geamurile spre parc nu va pasa, normal. La casa poti sa faci ce amenajari vrei in curtea ta, la bloc te limitezi la cat ti-ai cumparat si nu deranjezi vecinii.

24.08.2024 • Raluca

Suntem incredibili si nu ne mai facem bine…pacat! Pacat ca nu vedeti eforturile facute de altii sa imbunatateasca imaginea unui ansamblu, a unui cartier! Pacat ca nu vedeti implicarea unora de a ne transforma intr-o comunitate, acolo unde sa discutam probleme si sa gasim solutii! Nu a cerut nimeni sa fim prieteni, dar cred ca am putea sa fim oameni inainte de toate si sa colaboram! Spatiul gandit de Lucian, este doar o idee pentru Primaria Timisoara, pentru imbunatatirea spatiului nostru. Lucian a depus un proiect, nu in interes personal, ci pentru a beneficia cu totii de un loc mai frumos! Oameni din alte zone pot sa vina oricand la noi, ca oriunde in Timisoara, este acces liber! Asa cum noi mergem sa ne plimbam si sa ne relaxam in alte zone, asa vin si altii la noi! Pacat ca ne izolam si uitam sa mai socializam! Si da, imi asum ca atata timp cat respect orele de liniste si daca doriti, inclusiv limita de db, atunci voi exploata la maxim spatiul verde lasat de dezvoltator. Nu doriti amenajari, nu va doriti sa arate frumos, atunci hai sa lasam sa creasca balarii si facem contract cu Facultatea de Agronomie sa aduca animalele la păscut aici!

24.08.2024 • Alina D

@Gloria….am inteles din comentariu dvs ce parere aveti despre copii si de ce va deranjeaza atata de tare prezenta lor, a jucariilor pe care le catalogati drept mizerii…..noi le oferim copiilor ce consideram noi ca este bine pt ei, libertatea de a fi copil…nu este nici vina noastra ca dvs nu va puteti oferi dvs mai mult si anume o oaza de liniste in mijlocul naturii si v-ati permis doar un apartament intr un bloc unde exista si copii. Spatiu acela se doreste a fi amenjat pt toata lumea si poate daca ati iesi si dvs din casa si ati lua loc pe bancuta ( aceea din proiect)v-ar mai relaxa putin. S-a deviat de la ideea de ansamblu… D-lui Tuica nu putem decat sa ii multumim ca s-a gandit la toata lumea si a luat initiativa sa faca ceva pt aceasta comunitate ….desi probabil stia la ce se inhama si cu cine are de a face. Multumim si speram ca sunt mai multi oameni buni decat suparti

24.08.2024 • Luiza Mindruta

Oameni buni, atâtea comentarii, discuții în contradictoriu, daca ieșiți un pic din zona voastră de confort și vă îndreptați atenția asupra oricărui oraș din Europa, veți constata că între blocuri sunt imense spatii verzi și de relaxare, oamenii sunt calmi și cu zâmbetul pe buze, nici un vecin nu are treabă celuilalt de ce iese cu copilul, ce jucării a adus, etc. Asadar, orice pata verde e binevenită! Numai bine tuturor!

25.08.2024 • Loredana

Ce minunat ca ne bălăcărim pe siteuri publice, iar față in față toata lumea isi păstrează comentariile… citesc comentariile de la alte proiecte tot pentru copii si sper doar sa nu citeasca si altii la noi, ca aici la blocurile astea “frumoase si moderne” suntem mai rau ca pe timpuri.

26.08.2024 • isus

3 sfert din astia, gigi contra..keyboard warriors, nu va declarati nr. de persoane care locuiti in apartamente de ani de zile. copiii aia din primele zile de viata sunt trecuti la interetinere...asa ca fapt divers pt entitled bitches.

26.08.2024 • Anele

Un proiect binevenit, tinand cont ca parcul a fost predat Primariei Timisoara, iar de 6 ani, primaria nu a facut nimic. In schimb asociatiile de proprietari ale blocurilor vecine au mentinut gazonul, plantele si locul de joaca din buget propriu. Abia asteptam sa vedem ca parcul inverzeste si ca locatarii se bucura cu adevarat de tot spatiul, nu doar partial. Success! Am votat cu totii

26.08.2024 • Irina

Imi place ideea!! Sunt din ce in ce mai multi copii in zona si este necesara imbunatatirea acelui spatiu. Mai ales ca se tot degradeaza partea cu jocuri pentru copii. Orice imbunatatire o sa fie apreciata de comunitatea tanara din zona!

26.08.2024 • Ila

Ne bucuram ca vecinii mai tineri si cu idei bune au aplicat pentru acest proiect. Noi suntem mai in varsta, nu prea iesim in parc, dar daca va arata ca in poze, cu mai multe banci, verdeata ( eu sunt iubitoare de flori), abia asteptam sa iesim si sa ne bucuram si noi de el. Si cand o sa avem nepotei sper sa iesim cu ei intr un spatiu mai mare, sa ne bucuram alaturi de toti vecinii! Multumim pentru idee! O sa o sustinem cu votul nostru si cu ce mai este nevoie!

26.08.2024 • Silvia

Bună ziua ! Citesc comentariile și mă minunez de ce suflet negru și trist poți avea ca om și mai ales ca mamă ! De-a dreptul trist … si când te gândești cu câtă ură se scrie despre copii !!! Bravo !! Ați eșuat ca oameni !!! Domnul Lucian va mulțumesc pentru lucru extraordinar pe care doriți să îl faceți pentru comunitate și mai ales pentru copilași .

26.08.2024 • Giulia

Foarte buna ideea! De apreciat munca din spate si speram sa castigam, iar Primaria sa investeasca in acest spatiu. Cu totii avem nevoie de relaxare, iar daca poti face asta in proximitatea locuinței e si mai bine. Felicitari pentru initiativa! Mult succes!

26.08.2024 • Raita Laurentiu Adrian

Cine o cunoaște pe Gloria? Exista cu adevărat sau e un fake? Întreb pentru un prieten😅😅

27.08.2024 • Andreea

Felicitări pentru inițiativă și implicare! Un proiect extraordinar pentru întreaga comunitate. Sunt mulți copilași în zonă care se vor bucura enorm, dar și noi adulții.

27.08.2024 • Samoilă Sorina

,,Toti oamenii mari au fost mai intai copii (dar putini dintre ei isi mai aduc aminte).”- Antoine de Saint Exupery

27.08.2024 • Ovidiu Nimigean

Foarte buna ideea si cu siguranta va contribui la cresterea confortului locatarilor ansamblului rezidential si nu numai! Pacat ca nu am putut vota cu 2 maini. Copii sunt viitorul iar noi in curand vom reprezenta trecutului asa ca daca putem imbunatati cumva lucrurile pentru viitor, de ce nu?

28.08.2024 • Adrian Sz.

Doamna Gloria, invitati cate un copil din vecini de 4-6 ani la masa din cand in cand si povestiti cu el, cu siguranta va veti mai inveseli si posibil sa incepeti sa iubiti copiii. Felicitari dl. Lucian pentru initiativa. Va doresc sa va imprieteniti cu totii si sa dispara orice urma de invidie. Sanatate multa!

13.09.2024 • George

Din ce citesc aici, mesajul predominant este "am copil, nu-mi pasa de restul". Asta si santajul emotional. Sunt multi cei carora nu le convine extinderea locului de joaca actual. Cand lucrezi toata ziua poate ai nevoie si de putina liniste. Cine are copii ii poate duce in parc. Era mai bine daca s-ar fi solicitat primariei printr-un proiect pe care si eu l-as fi sustinut, infiintarea unui parc cu locuri de joaca, pe terenul fostei Unitati Militare de la intersectia Caii Aradului cu Grigore Alexandrescu. Cunosc, exista un contract de cedare de catre Ministerul Apararii al acelui spatiu, pentru constructii de locuinte contra unui procent de 30% din apartamente. Dar cu o sustinere suficienta a locuitorilor zonei, Primaria putea rezolva problema, se puteau gasi alternative, schimburi de teren, iar toata lumea era multumita. Cine detine o proprietate aici, are dreptul sa ceara liniste, pe care nu o poate gasi altundeva. Dreptul parintilor nu poate sa primeze in fata celorlalti. Ai copil, du-l intr-un parc. Santajul emotional prostesc de tip "sunteti rai, nu va pasa de bucuria copiilor" nu functioneaza in cazul tuturor. Egoismul parintilor e cu adevarat proverbial.

13.09.2024 • Andrei Ionescu

Daca va doriti un parculet in zona dar nu vreti sa fie chiar la blocul dvs, din cauza posibilului deranj fonic, puteti avea totusi un parculet in apropiere daca votati propunerea facuta pentru str. Alexandru Paleologu: https://decidem.primariatm.ro/bp/proiecte/365

14.09.2024 • Lucian Tuică

Domnule @George, eu chiar nu vă înțeleg înverșunarea in realizarea acestui proiect, atâta timp cât pe teren există un loc de joacă și nu cerem înființarea unuia nou. Să înțeleg că și actualul loc de joacă vă deranjează? Așa cum dumneavoastră ați cumpărat apartament în blocurile vecine, așa am cumpărat și noi, cei care avem acum copii. Iar pentru noi a contat foarte mult că există un spațiu verde și loc de joacă lângă bloc. Dacă și dumneavoastră l-ați observat, trebuie să vă așteptați că acolo o să vină copii să se joace și nu e doar de decor. Dar poate și asta e o strategie, hai să lăsăm locul de joacă să se degradeze până devine inutilizabil de către copii, să nu se mai strângă să se joace acolo și poate așa o să aveți liniștea deplină pe care o doriți. P.S. Dacă ați fi fost câtuși de puțin interesat și informat despre ceea ce mai face primăria în zonă, ați fi aflat că recent, acum vreo 2-3 săptămâni, primăria a demarat lucrările de curățenie pe terenul fostei unități militare: https://jurnaldetimis.ro/administratie/se-face-curatenie-pe-terenul-fostei-unitati-militare-de-la-intersectia-caii-aradului-cu-grigore-alexandrescu/

17.09.2024 • Andreea

Domnule George, văd că v-ați permis să puneți o etichetă părinților cum că ar fi egoiști. Un părinte care se gândește la binele copilului său nu este egoist. Actualul loc de joacă îi pune chiar în pericol pe copii și trebuie urgent îmbunătățit. Tot în parc vă trimit și eu pentru liniște. Unul care nu are loc de joacă. Eu ce etichetă să pun oamenilor ca dvs care nu suportă copiii?

21.09.2024 • Mirela Adrianov

Știți ce înseamnă parc? GĂLĂGIE URLETE DE COPII ȚIPETE CRIZE PLÂNSETE LINIȘTE CIUCIU ! Nu votați pt parc

22.09.2024 • Munteanu Radu

Ar trebui sa decida cei care au vedere spre parc pt ca ei indura galagia facuta de copii si parinti. Pt un grup de mame comode care nu vor sa iasa din perimetrul blocului,ceilalti locatari trebuie sa suporte aproape zilnic deranjul creat pana la 12 noaptea. Aceasta zona are nevoie de trotuare.

22.09.2024 • Corina

Oameni buni care ati comentat, voi sigur locuiti aici? 90% din copii din blocuri au maxim 4-5 ani ..cand vreodata ati vazut voi pe cineva afara in parculet dupa ora 21-21:30?De cate ori ati vazut mai mult de 2-3 copiilasi in parculet? 4-5 zile pe luna? Nu mai aberati ca deja vorbiti din povesti

22.09.2024 • Munteanu Radu

Povestea este de pe strada Marginii nr 2,apartament cu vedere la parc. Vara asta cand erau 30 de grade la ora 21, copii intrau in casa?......o gluma nereusita.

23.09.2024 • Dan Calicean

Salutari, Puteti vota proiectul general Statuie Pavel Chinezul https://decidem.primariatm.ro/bp/proiecte/352

23.09.2024 • Andreea

[ Mesaj moderat] Sunt o mamă care muncesc, și am și doi copii mici. Deci doar comodă nu sunt. Și copiii mei sunt plimbați peste tot, nu sunt ținuți nonstop la bloc. Sunt educați, nici nu țipă, nici nu fac gălăgie sau stricăciuni. Așa că nu vă permiteți să puneți etichete părinților. Pur și simplu, ne dorim să le oferim un mediu sigur de joacă și la părculețul de la bloc. Numărul copiilor este mare, iar un tobogan cu trepte șubrede și rupte și o singura hintă pentru bebeluși nu satisface nevoile niciunui copil. Pe lângă că este mic, este și avariat. Ca orice lucru ce se strică în timp, trebuie și îmbunătățit. Poate înainte de a achiziționa apartamentul trebuia să luați în calcul dacă are vederea înspre parc, sau nu. Pe de altă parte, aveți așteptări nerealiste dacă credeți că locul rămâne nepopulat de copii și pustiu, iar copiii doar în casă pe vreme însorită că așa vă doriți dvs sau alții. Haideți să vă reveniți puțin că prea aveți venin in dvs.

23.09.2024 • George

Dl. Radu are dreptate, ar trebui ca si cei care au ferestre si balcoane spre parc sa aiba un cuvant de spus. @Andreea - doamna Andreea, dumneavoastra nu intelegeti faptul ca cei care au cumparat apartament aici, unii de la bun inceput, nu aveau cum sa anticipeze aparitia unor persoane atat de egoiste in bloc, carora sa nu le pese de opiniile celor direct afectati de dorintele lor. Majoritatea nu au cumparat in ideea amenajarii unui parculet in viitor, poate unii doresc pur si simplu sa se bucure de un petic de gazon cu cativa copacei. Petic de gazon al carui intretinere o si platesc lunar de ani de zile, avand astfel si mai mult dreptul sa aiba un cuvant de spus. Temperati-va putin atitudinea. @Primaria Timisoara - doresc sa anunt initiatorii acestei campanii de faptul ca in primavara, s-a mai incercat amplasarea fortata de catre acelasi grup de parinti a unei trambuline, fara acordul celorlalti vecini, idee contra careia un numar foarte mare de locatari s-a pronuntat impotriva in cadrul uneia din sedinte de bloc. Se pare ca totusi parerea lor nu conteaza pentru un anumit grup. Exista o propunere pe Armoniei, la o distanta mica, pe un teren mult mai propice ca amplasare si dimensiuni.

23.09.2024 • Munteanu Radu

"Doamna" Andreea,din nefericire pt dumneavostra am reusit sa vad partea de inceput a mesajului pe care au sters-o cei care administreza acest site in care folositi cuvinte jignitoare la adresa mea. Bine ca eram eu cel care are venin.

23.09.2024 • Tuică Lucian

Domnilor @George și Radu Munteanu, dacă tot vreți să aveți prioritate în luarea deciziilor privind cum să fie amenajat sau nu spațiul verde, nu vreți să aveți și prioritate la costurile de întreținere? Sau noi ceilalți, care cotizăm la fel ca oricare locatar din cele 3 blocuri, suntem buni doar să plătim grădinarul, iar când vine vorba de luarea deciziilor, părere noastră nu contează? Dacă vreți să vedem cine are majoritatea în cele 3 blocuri, hai să strângem liste de semnături pro și contra și abia după mai vorbim despre majorități. Sunteți de acord?

23.09.2024 • Nicu N

Domnule Tuica si sustinatorii proiectului, va rugam sa lăsați spatiile comune si publice asa cum au fost proiectate de dezvoltator, sa va straduiti sa pastrati linistea si curatenia in aceste spatii, sa le intretineti, sa nu mai desenati cu creta pe jos si pe peretii blocului, sa nu mai aruncati pampersi la cosul de gunoi de la intrarea in scara blocului, sa va educati copiii in asa maniera incat sa nu mai deranjeze pe altii in jurul lor , iar daca considerati ca va este ingradit vreun drept fundamental , pe banii pe care i-ati obtine din vanzarea apartamentului, ați putea achizitiona o casa langa Timisoara, in curtea careia ati putea amenaja parculetul dorit de dumneavoastra. Mai mult decât atât, la depunerea proiectului, ați indus voit in eroare autoritatile prin faptul ca ați afirmat in descrierea proiectului ca, comunitatea este incantata si de acord cu aceasta inițiativa, minciuna ce se poate observa din mesajele locatarilor care sunt direct afectati, acestia avand vederea catre parc. Domnule Tuica , intr-un mesaj postat aici ati precizat ca tuturor locatarilor care au vederea spre parc li se va cere acordul cu privire la acest proiect, inca o minciuna, intrucat mare parte dintre noi am aflat de existenta acestui proiect dupa ce a fost ales spre votare.Avand în vedere faptul ca proiectul d.voastra oricum nu a castigat, sper sa veti avea mai mult succes in achizitionarea unei case la sol, care prin abilitatile d.voastra de architect sa fie configurata pe placul.d.voastra.

23.09.2024 • Tuică Lucian

Bună seara, domnule Nicu, Majoritatea comunității se dovedește prin liste de semnături, cu CNP și toate datele de identificare necesare, nu cu mesaje sub pseudonime la proiectul propus. Nu cred că eu sunt cel care simte nevoia de a se muta la casă, ci poate cei care vor să aibă liniștea deplină și dreptul de a decide după bunul lor plac în privința unui teren aflat pe domeniul public. Eu am făcut o propunere despre modul cum ar putea să fie amenajat spațiul de care dispunem, în care am incercat să acopăr cerințele cât mai multor locatari din cele 3 blocuri limitrofe, în care spațiile verzi de relaxare să se îmbine cu actualul loc de joacă. Da, aveți dreptate, mi-aș fi dorit ca o suprafață mult mai mare din actualul spațiu verde să fie amenajată în loc de joacă, dar am zis să nu exagerăm și să propun un minim necesar, adică recondiționarea locului de joacă EXISTENT și o mică extindere cu un set de leagăne, o groapă de nisip și o trambulină la sol. Dar ce am primit în schimb? Insulte și denigrări de cea mai joasă speță. Stați liniștit, atâta timp cât o să existe vecini care se opun la orice inițiativă, spațiul verde o să rămână la fel, așa cum observ că îl adorați.

Este utilă această pagină?