Descriere
Refacere/amenajare trotuar (aprox 80 metri) pe strada Johann Sebastian Bach, de la nr. 22 până în Bulevardul Cetății. Minunat ar fi ambele sensuri - aprox. 160m = 80m x2.
Justificare
Această propunere este utilă pentru toate persoanele care locuiesc în zonă, în mare parte persoane în vârstă și familiilor care caută o oază de liniște și de natură între două bulevarde circulate pentru a-și plimba bebelușii în cărucioare și chiar a turiștilor cazați la hotel Mercur, care vizitează zona. Noi, locatarii de pe J.S. Bach nr.22 am mai făcut sesizări la primărie din 2020, dar fără răspuns.
Valoare estimată și costuri principale
Estimare bugetară: pt reamanajarea a 80m (120mp) trotuar pe o parte(partea cu J.S.Bach 22) sau 160m lungime trotuar (pe ambele părți) este detaliat în documentul atașat de către inițiator. Bugetul total estimat în urma analizei este de aproximativ 200.000 lei. NOTE: * Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor putea suferi modificări în urma întocmirii documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare. ** În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări semnificative față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica aceste modificări și justificarea aferentă.
Consultarea comunității
Locatarii din blocul de pe J.S.Bach nr.22 (10 familii): noi am făcut sesizări în 2020/2021 + locatarii de la cele 3 case până în Cetății.
Documente
Declinarea răspunderii
Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.
Comentarii
Locuiesc pe strada Johann Sebastian Bach din anul 1977. Nicicând trotuarul n-a arătat mai rău: plin de gropi si pietre in care bătrânii și copiii mici se împiedică și care sunt pline cu apă în anotimpurile ploioase, încât nu știi cum să le mai ocolești. Ne dorim o stradă pe care să putem circula. Atât.
Asemenea proiect nu are ce cauta la participare bugetativa, asta intra in competenta celor care se ocupa de infrastructura, aici e nevoie de proiecte creative nu care oricum trebuie realizate de cei care ne iau taxele...
Domnul Silviu, circulatia pe aceste trotuare a devenit foarte creativa si participativa. Cetatenii din zona majoritatea peste 70 ani ne-au dat o lectie foarte creativa si la fel participativa de comunitate votand acest proiect.
M-am născut pe această stradă acum 45 de ani și deși suntem situați în zona zero (cu impozite și taxe) nu îmi amintesc ca în acești ani sa fi văzut vreo investiție în aceasta strada. Trotuarele sunt într-o stare deplorabila, pline de gropi.,pietre,și bălți în anotimpuri ploioase. Ca atare este necesară refacerea lor cât și al intrarilor în curți. Avem o mulțime de turiști la hotelul Mercur care își pot face o impresie urata. AVEM NEVOIE DE ACEST PROIECT PE CARE ÎL SUSȚIN.
De 40 de ani locuiesc pe aceasta strada, perioada in care nu s-a făcut nicio investiție în infrastructura pietonala. Trotuarele s-au deteriorat mult în acești ani Sunt zone decopertate care s-au adâncit în timp, creând porțiuni necirculabile mai ales în urma precipitațiilor. Sunt și zone denivelate datorate rădăcinii copacilor. Noaptea fiind vizibilitatea mult redusă, riscul de accidentări este sporit Realizarea acestui proiect este necesară având în vedere că pe strada locuiesc în majoritate persoane în vârstă, strada este intens circulata de persoane de toate vârstele dar și de cei cu dizabilități, de mame care își plimbă copiii, mame cu cărucioare, fiind o zona liniștită. Pericolul accidentărilor pe aceste trotuare fiind ridicat, consider că sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, părere care cu siguranță este acceptată și de edilii orașului.
Lasă că se ocupa o doamna ce merge în fiecare zi la McDonalds și Bulldog și va strânge voturi 😅
Realizarea acestui proiect depinde in totalitate de numarul de voturi si de implicarea cetatenilor in strangerea acestor voturi. Comentariile / plangerile pe acest site nu ajuta ca acest proiect sa se intample . Implicare in stragerea de voturi = resusita acestui proiect. Multumim pt implicare.
Trotuarele sunt printre cele mai dezastruase din tot orasul. Seara cand merg spre casa trebuie sa pornesc lanterna de la telefonul mobil ca sa vad ceva si sa ma asigur ca nu ma impiedic. Pe langa asfalt nou ar trebui si iluminat nou!
Trotuar foarte degradat - cu denivelări, gropi, rădăcini de copac care ies prin, mamele cu cărucioare cu copii mici sunt nevoite să circule pe carosabil, risc de accidentare - mai ales pe întuneric. NECESITĂ NIVELARE ȘI ASFALTARE URGENTĂ!!!
Lucrurile sunt simple, proiectul cu cele mai multe voturi castiga. Implicarea in strangerea de voturi = cu realizarea acestui proiect Mai aveti timp pana in 22 Sep'24, sa va implicati . Plangerile/ sesizarile pe acest site nu ajuta cu nimic, dorinta voastra trebuie sa fie proportoniala cu numarul de voturi aduse pentru acest proiect . Spor la strans voturi !
Buna ziua Sincer va spun, acest proiect nu isi are rostul aici! Intradevar trotuarul este deplorabil, dar la cati locatari sunteti acolo, face toti sesizare online , si cu siguranta se v-a lua in considerare! Irositi platforma asta pentru lucruri de comunitate : modernizarea fantanilor,parcurilor de sport si alte activitati unde toata lumea ar putea participa!!!
D-nul trecator, Comisia tehnica a considerat eligibil acest proiect pentru etapa de vot. In acest caz, cetatenii Timisoarei au optiunea sa decida prin vot, ceea ce este important pentru ei si pentru comunitatea lor si dumneavoastra aveti optiunea de a vota 5 proiecte diferite, folositi aceste voturi intelept.
Cunosc strada,este deplorabila efectiv,trotuare si carosabil. Un proiect foarte util
Domnule trecator, nu cine a initiat proiectul e devina ci cei de la Primarie care au acceptat, fiecare se lupta pentru propriul interes. E buna si metoda cersitului pe strada a voturilor de la oameni care au zero interes pentru acel trotuar, care nu au calcat si nu vor calca probabil niciodata pe acea straduta. Important sa avem un oras cu cat mai mult asfalt si beton, e perfect asa, cui ii trebuie spatii verzi, parcuri sau locuri de joaca pentru copii, astea nu sunt importante.
Flavius S, te asigur că pe strada cu pricina calcă zilnic zeci de locuitori din zonă, dat fiind faptul că strada leagă Cetății de Gheorghe Lazăr, fie pentru cumpărături la magazinele din zonă, multe la număr, fie pentru Școala 19, sau grădinițele/creșele arondate. Nu mai vorbesc despre străinii de oraș care se cazeaza la Hotel Mercure și parchează pe strada în cauză, blocând de multe ori accesul în curțile celor care locuiesc aici, încât deseori se apelează la Poliția Secției 4. Și uite așa, promovăm imaginea unui oraș așa zis 'de top'. Ne dorim cu toții parcuri și spații verzi, dar ca să ajungem în ele, trebuie să avem picioarele întregi, nu-i așa? Mulțumim doamnei care adună voturi pentru ca proiectul nostru să fie prioritar. O face pentru comunitate si nu obligă pe nimeni sa ni se alăture. Cârcotasi sunt și vor mai fi.
Domnule cetatean de pe strada Bach, vorbim de o strada de 80m, adica semnificatie zero pentru orasul Timisoara, sunt strazi de kilometri in Timisoara in stare mult mai deplorabila si cu trafic intens. Rusine Primariei ca nu au solutionat sesizarile facute pentru reparatie de ani de zile, si mai ales rusine ca au considerat eligibil acest proiect la participare bugetativa unde cu siguranta nu isi are locul.
Buna ziua. Dupa cum puteti observa, unul dintre proiectele depuse (Pe un subiect asemanator) deja a fost retras, si anume, cel legat de reabilitarea trotuarelor de pe Aleea Ionel Perlea (paralela cu Calea Circumvalatiunii, unde trotuarul era ca dupa bombardament).Surpriza, am fost azi in zona iar trotuarul era ras, pana la baza de pamant, singur portiune ramasa neadresata inca fiind cea intre statia E1 din zona Dacia, si pana spre magazinul Kaufland (cam 50% estimez). Asadar, cu sesizari si plangeri s-au adresat deja unele probleme mentionate chiar si in aceasta editie de Bugetare Participativa.
Buna ziua, Eu vreau sa multumesc tuturor cetatenilor care ne-au acordat un vot de incredere si suport pentru acest proiect fara al minimiza nici o secunda. VA MULTUMIM !
Eu propun ca dupa ce se rezolva trotuarul cu cele 3 gropi in care zeci de persoane isi rup picioarele zilnic acolo, de nu mai fac fata ambulantele din Timisoara de atatea solicitari, sa propuneti si maturarea si curatirea trotuarului de acolo tot pe bugetare participativa, macar sa fie penibil pana la capat, si daca se poate astia cu spatiile verzi nici sa nu mai participe, ca oricum nu e relevant pentru Timisoara. E bine ca platim toti taxe pentru mentenanta strazilor si banii de bugetare participativa se irosesc pe degeaba.
Vă doresc un trotuar bun și durabil căt de repede, indiferent dacă este din bugetare participtivă sau din fondurile primăriei pentru refaceri trotuare.
Interesant schimbul de replici care pana la urma atrage atentia acestui proiect. Dupa cum trag capra vecinului de pe trotuar spre verdeata lor as zice ca domnii Silviu, Adrian, Flavius, Alexandru si un trecator (dar nu pe trotuar, sper...) sunt direct implicati in promovarea acestui proiect. Spre norocul initiatorilor singuul mod real in care domnii de mai sus pot opri acest proiect este de a se mobiliza si a strange voturi pentru un alt proiect care sa-l surclaseze pe acesta. Ceea ce nu e usor... E mult mai usor sa teoretizezi asupra necesitatii sau modului de rezolvare a problemei REALE a acestei mici comunitati... Felicitari celor implicati si Doamnei sufletiste. Va sugerez ca atunci cand va fi gata sa cereti primariei sa opreasca intr-o duminica accesul pe strada voastra si sa faceti o mica petrecere ca in comunitate, cu patine cu rotile, cu mingi, cu biciclete. Hai cu asfaltarea!
Doamna @Simona, domnule/doamna @Poli, eu nu am nimic cu acest proiect, doar am atras atentia ca unul dintre proiectele ce avea subiect asemanator, daca nu identic, a disparut deja de pe acest website pentru ca saptamana trecuta s-a inceput realibiltarea Aleii Ionel Perlea, de la ZERO. Practic, s-a atras atentia asupra acestui neajuns, atat prin acest program, cat si prin sesizari. Recunosc, norocul celor din zona a fost ca au avut langa ditamai santierul: Reabilitarea Caii Circumvalatiunii. Succes!N-am mentionat o secunda ca doresc raul acestui proiect...
Am învins !🤭 Bătălia a fost pierduta 😅 toată admirația pentru doamna care sa străduit sa tina aproape ca și la antena unu 🤭🙂🤭
Felicitari ! Doar ca, o aritmetica simpla + regulamentul acestui program, ne spun ca un buget de 300/ locul 1 + 200/ locul 2= 500ron/bugetul zonei. In concluzie, amandoua proiecte sunt castigatoare. Multumim tuturor cetatenilor care ne-au acordat un vot de incredere. Comunitatea noastra mica abia asteapta asfaltarea trotuarului pe acesta strada. Confirmarea castigatorilor a aparut deja in presa: https://www.opiniatimisoarei.ro/inverzirea-strazilor-pietonale-din-centrul-timisoarei-cel-mai-votat-proiect-prin-bugetul-participativ-in-acest-an-timisorenii-vor-si-statuia-ecvestra-a-lui-pavel-chinezu-si-parc-de-antrenamente/23/09/2024
Felicitari Simona! Bravooo!