Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Descriere

Un teren dedicat baschetului, amplasat în fiecare cartier ar ajuta copiii noștri și nu numai să practice acest sport de plăcere alături de prieteni, colegi, vecini sau chiar părinți. Un singur teren dedicat în fiecare cartier poate facilita o viață sportivă sănătoasă a comunității indiferent de vârstă, (de ce nu) viitoare competiții interzonale, creând un context favorabil chiar și la nivel de performanță - jucători timisoreni olimpici sau în NBA. În realizarea ideii propuse au fost identificate câteva licee ce dispun de terenuri de baschet deteriorate și nefuncționale momentan, printre care se numără Liceul Azur și Liceul Electrotimiș. Aceste două instituții dispun de pază umană, ceea ce ar permite accesul comunității la terenurile de baschet într-un interval orar limitat - în afara orelor de curs (de la 16 la 20/21). Adițional celor două terenuri va putea fi reabilitat, cu intervenții minime și în limita bugetului stabilit, și terenul existent în Parcul Regina Maria (reparații la nivelul suprafeței de călcare).

Justificare

În SUA copiii au avut teren unde sa joace, sa invete si sa ajunga sa iubeasca acest sport fara banii sau presiunea unui club, deoarece autoritățile au pus la dispoziție terenuri în fiecare cartier lăsând imaginația și creativitatea liberă..(au dat cei mai buni jucători din lume). Momentan, această infrastructură lipsește în Timișoara. În timp, și noi am putea avea așa ceva..trebuie doar să "sădim o sămânță" ,să întreținem cu un minim efort iar recolta se va vedea în fiecare an. În cadrul Incubatorului de Proiecte, PMT, s-au făcut primii pași în vederea realizării proiectului ‘Terenuri de sport multifuncționale în cartiere’. Acesta se află în faza de elaborare temă de proiectare și de identificare a terenurilor adecvate. Până la implementarea acestei inițiative, o serie de terenuri dedicate baschetului aflate în stare de degradare și nefuncționale ar putea fi reabilitate/modernizate și deschise (limitat/nelimitat) publicului. Astfel, se propun lucrări de reabilitare pentru două terenuri din cadrul unor instituții de învățământ, care ar facilita accesul public limitat - în afara orelor de curs. Un al treilea teren - situat în Parcul Regina Maria - cu acces public nelimitat este propus pentru reparații punctuale la nivelul suprafeței de călcare (turnare tartan).

Valoare estimată și costuri principale

400.000 lei TVA inclus Reabilitarea celor două terenuri deteriorate precum și reparațiile necesare la terenul de baschet din Parcul Regina Maria se pot încadra în suma maximă alocată de 400.000 lei. Aceasta va acoperi atât costurile execuției cât și pe cele aferente proiectării și documentațiilor (DALI +PT) necesare autorizării și implementării lucrărilor de reabilitare/reparații propuse. În cazul în care, amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială în urma pașilor legali pentru implementare și a documentației tehnice detaliate vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător conform legislației în vigoare.

Implicare ca inițiator

Da, de ce nu… ca inițiator sau în asigurarea sustenabilității lui.

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?