Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Oază verde pentru copiii noștri - strada Armoniei

Descriere

Deoarece în această zonă nu există un parc pentru copii sau un spațiu verde amenajat corespunzător, iar locul propus reprezintă în momentul de față o zonă aflată în paragină, dar cu un potențial ridicat, ar deveni un loc de relaxare, de plimbare, de făcut mișcare și ar deveni un loc de întâlnire în comunitate, aducând o plus valoare orașului. Zona propusă în urma verificărilor este pe Strada Alexandru Paleologu, aproape de strada Armoniei, un spațiu verde de peste 2500 mp.

Justificare

Zona de aproximativ 2.500mp propusă ar deveni cu adevărat o oază verde de relaxare, indispensabilă pentru toți cetățenii acestei zone rezidențiale aflate în continuu curs de dezvoltare, unde doar în ultimii ani s-au finalizat sau sunt încă în stadiul de construcție 6 complexe rezidențiale, duplexuri, spații comerciale, chiar și o școală privată. Doar pe strada Tudor Arghezi își au domiciliul mai mult de 30 de copii care duc lipsă de un spațiu adecvat de recreere. Locația va permite accesul facil și al locuitorilor din zonele adiacente, terenul fiind la limita administrativ-teritorială cu Dumbrăvița, iar strada Grigore Alexandrescu este o arteră principală care leagă zonele Calea Lipovei și Calea Aradului. Ca beneficii adiționale, amenajarea acestui spațiu verde ar reduce nivelul poluării, totodată crescând nivelul de oxigen din aer, ar duce la creșterea nivelului de siguranță în zonă și ar elimina problema abandonului de deșeuri pe acest teren. Zona inital propusa - Str Tudor Arghezi - colț cu Grigore Alexandrescu, nu este deocamdată eligibilă fiindcă se proiectează trecerea pe acolo a inelului IV și nu avem geometria finală a locului. Noua arie este pe Str Alexandru Paleologu.

Valoare estimată și costuri principale

Pentru punerea în valoare a acestui spațiu, vor fi necesare construirea unor alei, achiziționarea și montarea unor bănci, coșuri de gunoi, extinderea rețelei de iluminat public, precum și amenajarea propriu-zisă a spațiului verde și a locului de joacă. -Total spațiu verde: 153.000lei Lucrări de excavare și transport pământ, realizare strat de bază, amenajare și peisagistică: 20.000lei Stâlpi de iluminat stradal cu LED, panouri fotovoltaice și acumulator, 15 bucăți: 50.000lei Alei pietonale, 125ml (250mp): 25.000lei Arbori minim 3m înălțime, 50-80 bucăți: 20.000lei Coșuri de gunoi stradal, 10 bucăți: 10.000lei Bănci parc, 12 bucăți: 24.000lei Rastel de biciclete, 3 bucăți: 4.000lei -Total loc de joacă: 156.000lei Complex de joaca Bastion cu 4 turnuri Full House și tobogan pentru uz public: 85.000lei Teren baschet Streeball Half Court Optimal, dale polipropilena, 9.37x9.37m: 25.000lei Sistem coș de baschet MegaSlam, plexiglax, reglabil pe înălțime 1.5-3m: 23.000lei Leagăn pentru copii cu 4 locuri: 9.000lei Dale din cauciuc cu amortizator pentru locuri de joaca 50mp: 6.000lei Balansoar cu 4 locuri: 4.000lei Groapă cu nisip: 4.000lei -Alte costuri de instalare, manoperă, punere în funcțiune, etc.: 25.000lei -Servicii de proiectare, proiecte, avize: 12.000lei Total general estimativ: 346.000lei NOTE: *Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor putea suferi modificări în urma întocmirii documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare. **În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări semnificative față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica aceste modificări și justificarea aferentă.

Consultarea comunității

În urma discuțiilor, propunerea a fost primită cu entuziasm de către locuitorii din zonă.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?