Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Cartier PLOPI: REABILITARE CORP CLĂDIRE “ȘCOALA MICĂ” (faza Expertize și DALI)

Descriere

TEMA PROIECTULUI ȘI IMPORTANȚA CONȘTIENTIZĂRII ACESTEIA - PROBLEMA IDENTIFICATĂ In contextul dezvoltării orașului si a zonei metropolitane, cartierul Plopi a traversat un proces de dezvoltare, populația cartierului a fost întinerita, prin achiziționarea locuințelor de către familii tinere cu copii, de asemenea infrastructura de locuințe a cartierului este in dezvoltare, la acest moment fiind in desfășurare trei proiecte de dezvoltare rezidențiala in zona. Drept urmare populația de copii preșcolari si școlari a cartierului a crescut. In cartier funcționează la acest moment doua structuri de învățământ: Scoală Gimnaziala nr 4 si Grădinița cu Program Prelungit Nr 5, ambele fiind structuri aparținătoare Scolii Gimnaziale Nr 1 Timișoara. SCOPUL ȘI OBIECTIVELE PROIECTULUI. Scop: Dezvoltarea infrastructurii de învățământ preșcolar, in cartierul Plopi, prin relocarea Grădiniței PP5, într-o clădire care sa poată găzdui cel puțin 3 grupe de preșcolari si 2 grupe creșa la standarde tehnice de siguranța. Obiective: • Acces echitabil la structuri de învățământ in proximitate pentru locuitorii cartierului Plopi, Kuncz, Crișan • Distribuție uniforma a structurilor de învățământ in zona metropolitana a Timișoarei • Creșterea calității vieții locuitorilor din cartier prin accesarea facila a structurilor de învățământ • Creșterea calității actului educațional prin desfășurarea acestuia intr-un mediu prielnic • Crearea unui flux de tranziție intre ciclurile de învățământ din cadrul aceleiași structuri școlare (daca avem grupe de grădinița, scoală poate prelua copiii in clasa pregătitoare) • Degrevarea școlilor vecine, care preiau copii din cartier • Decongestionarea traficului la orele de vârf, prin eliminarea traficului școlar. * Scoala Mică din Plopi face parte din structura aparținătoare Scolii Gimnaziale Nr 1 Timișoara

Justificare

In cadrul Grădiniței PP5, funcționează in acest moment 2 grupe mixte cu un număr de 58 de preșcolari, mica + mijlocie si mijlocie + mare. Datorita acestei organizări, aproximativ 48 de preșcolari sunt preluați de structurile altor scoli din zona (rezultate obținute in urma unui recensamant organizat in cartier), generând astfel supra-aglomerare pentru școlile vecine, precum si aglomerarea traficului pe ieșirile din cartier (R. Walter si Albăstrelelor sud), la orele de vârf, precum si disconfortul copiilor si părinților datorita faptului ca învață in structuri la distanta. De asemenea, in cadrul aceluiași recensamant, am identificat si un număr de 37 de antepreșcolari care nu au soluții de creșa in zona. Clădirea in care Grădinița PP5 își desfășoară in acest moment activitatea, este o clădire improprie, cu probleme tehnice in ceea ce privește structura de rezistenta a acesteia si nu are posibilitatea amenajării a încă unei grupe de elevi. Din acest motiv cu ajutorul conducerii scolii si a comuniați de locuitori a cartierului, precum si cu reprezentanții PMT, am identificat in cartier, aceasta clădire care se pretează desfășurării actului educațional specific învățământului preșcolar.

Valoare estimată și costuri principale

Proiectul presupune reabilitarea tehnica a interiorului clădirii, prin următoarele lucrări: • Reabilitare 1/3 acoperiș • Reabilitare 1/3 planșeu • Reabilitarea instalației electrice • Reabilitarea instalațiilor sanitare • Dotarea cu obiecte sanitare specifice ( Toalete, chiuvete – 14 vase WC mici, 10 chiuvete mici, 4 vase WC mari 2 chiuvete mari, chiuvete bucătărie) • Reabilitarea pereților ( plasa + adeziv + tinci + lavabila) • reabilitarea pardoselilor ( instalare pardoseli PVC) • instalare ferestre termopan (20) • instalare uși acces clădire termopan (2) • instalare uși interior (10) • instalare corpuri de iluminat interior Cost estimat pentru lucrările de mai sus 493.000 lei. IMPORTANT: In cazul in care, comisia de analiza a propunerilor de proiect, ajunge la concluzia ca lucrările nu se pot efectua in cadrul bugetului, solicitam includerea proiectului la vot, pentru bugetarea expertizei si DALI, cost estimat 140.000 lei, in vederea accesării altor axe de finanțare in viitor. * NOTĂ: În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

Reabilitarea clădirii „Scolii Mici” si relocarea grădiniței in acesta zona, reprezintă un deziderat al locuitorilor cartierului Plopi de mai bine de zece ani. In repetate rânduri s-au făcut solicitări in acest sens către PMT si s-au depus la sediul acesteia, motivații, susțineri si semnături. Pentru a consulta comunitatea si de aceasta data, la inceputul anului s-a desfasurat un recensamant online in care am identificat care este numarul de prescolari si scolari care, sunt incadrati in unitati de invatamant din afara cartierului, precum si motivele pentru acest fapt, cel mai des intalnit fiind "nu sunt locuri la PP5". De asemenea in aceeasi perioada s-a desfasurat si o campanie de strangere de semnaturi, in care comunitatea a fost intrebata daca sustine relocarea gradinitei PP5 in corpul "Scolii Mici" dupa reabilitarea acesteia. Documentul a fost depus la sediul PMT.

Implicare ca inițiator

Sunt disponibila pentru implicare in proiect. * pentru a respecta confidentialitatea datelor, nu am incarcat lista semnatarilor si sustinatorilor de proiect, acestea se gasesc in arhiva PMT.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Actualizări

24.09.2024 Primăria Timișoara

Urmează în scurt timp declanșarea procedurii pentru achiziția serviciilor de proiectare și avizare

04.04.2024 Primăria Timișoara

Au fost finalizate lucrările de reactualizare a planurilor topo-cadastrale, precum și a planului de situație și încadrare.

A fost solicitat Certificatul de Urbanism și se află în pregătire caietul de sarcini, în vederea lansării licitației pentru lucrările de proiectare și expertizare.

 

 

Comentarii

Este utilă această pagină?