Stema Timișoarei

Primăria
Timișoara

Zonă verde - parc în cartierul Mehala

Descriere

Amenajarea și modernizarea terenului de la intersecția străzilor Petru Vintilă și Gheorghe Azap. Terenul propus este al Primăriei Municipiului Timișoara, are destinația de Zonă verde, însă nu îndeplinește acest scop deoarece momentan nu este amenajat. Pentru amenajarea acestui spațiu public, ar fi necesare construirea unor alei, achiziționarea și montarea mobilierului urban specific (bănci, coșuri de gunoi, etc.), material dendrologic, extinderea rețelei de iluminat public și stabilizarea carosabilului adiacent parcului.

Justificare

În urma implementării acestui proiect, zona respectivă ar deveni cu adevărat un spațiu verde și de relaxare pentru toți cetățenii acestei zone aflate în curs de dezvoltare. De asemenea, ca beneficii secundare, ar crește nivelul siguranței, al confortului, s-ar reduce nivelul poluării cu praf din zonă, și s-ar reduce riscul de abandon al deșeurilor pe acest teren.

Valoare estimată și costuri principale

Estimare costuri totale, între: 40.000 lei (estimare costuri minime) și 100.000 lei (estimare costuri maxime, inclusiv punctele opționale din cadrul detalierii de mai jos) Alei: - 3.000-5.000 lei - montaj 70 mp beton amprentat pentru construcție alei în parc: una înspre Gheorghe Azap, alta paralelă cu Petru Vintilă (pentru a putea fi utilizată și cu scopul de trotuar) Mobilier stradal: - 3.000-4.000 lei - 5 bănci din lemn cu spătar - 900-1.400 lei - 4 coșuri de gunoi - 500-1.000 lei - rastel pentru biciclete - Opțional -- 10.000-15.000 lei - mobilier și elemente de siguranță pentru un mic parc de joacă (tobogan spiralat + 2 leagăne + covor cauciucat / sort mărunt + împrejmuire gard plasă zincată) Plante: - 10.000-15.000 lei - gazon (prin aplicare rulou sau insămânțare) + arbori + flori - Opțional -- 4.000-6.000 lei sistem simplu de irigații cu aspersoare telescopice Iluminat public: * rețeaua existentă se regăsește la 12 metri de colțul terenului propus - 10.000-20.000 lei - extindere rețea existentă pe o lungime estimată la aproximativ 57 de metri liniari + 3-4 stâlpi cu corpuri de iluminat Stabilizare carosabil adiacent, total 89 de metri liniari = 312 metri pătrați: - 9.000-16.000 lei stabilizare 65 ml = 228 mp carosabil strada Petru Vintilă * asfaltul pe str. Petru Vintilă se termină la 18 metri de colțul terenului propus. Propunem asfaltarea străzii în continuare, de-a lungul parcului, pastrând profilul si caracteristicile existente la capătul porțiunii asfaltate (un strat de stabilizare cu mixtură asfaltică a infrastructurii existente din piatră, fără borduri, lățime carosabil de 3,5 metri) - 3.500-6.000 lei stabilizare 24 ml = 84 mp carosabil strada Gheorghe Azap (stabilizare cu același profil redus) * NOTĂ: În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.

Consultarea comunității

Propunerea a fost primită cu entuziasm de către locuitorii din zonă pe care i-am consultat.

Implicare ca inițiator

Atât eu, cît si alți locuitori din această zonă suntem în permanență implicați în menținerea unui mediu plăcut în zonă prin preluarea unor atribuții care teoretic ar fi ale firmelor contractate de către Primărie: cosim periodic buruienile de pe marginea drumului și de pe spațiile verzi precum acesta, măturăm din când în când carosabilul, strângem și aruncăm gunoaiele aduse de vânt sau lăsate de unii oameni, etc. Evident, un parc amenajat ar fi mult mai ușor și mai plăcut de întreținut decât un teren viran.

Documente

Declinarea răspunderii

Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.

Comentarii

Este utilă această pagină?