Descriere
Referitor la delimitarea zonei și a cartierului în care se dorește implementarea propunerii, aș dori să menționez că aceste kituri de reparații biciclete să fie montate în minim 5 zone principale identificate pe parcursul implementării proiectului. Obiectivul principal al acestei propuneri de proiect face referire la încurajarea mersului cu bicicleta prin Timișoara, venind în sprijinul participanților la trafic, prin punerea la dispoziție, în cazul unor evenimente nefericite pe traseu a kiturilor de reparații pentru biciclete. Aceste kituri se pot amplasa în zonele intens circulate cu bicicleta sau acolo unde pistele de biciclete sunt amenajate. Ele se pot închide într-un mobilier stradal și pot conține minim următoarele piese: - tub adeziv special - levier - mini perie metalica - multi-cheie hexagonala - petice, capacele - furtun de supapă - imbus Pentru a dezvolta această alternativă de deplasare și să nu rămână bicicleta doar ca un mijloc de deplasare pentru pasionați, este necesar să existe siguranță, confort și eficiență... desigur, aici fac referire și la infrastructura orașului, pistele de biciclete, rasteluri în puncte principale ale orașului.
Justificare
Este foarte important să găsim alternative pentru îmbunătățirea condițiilor de a utiliza bicicleta pentru deplasările prin Timișoara de câți mai mulți cetățeni ai orașului și astfel, vom contribui la fluidizarea traficului, reducerea zgomotului produs de mașini, precum și reducerea noxelor. Poate nu toți deținem o bicicletă foarte scumpă, dotată sau de o calitate superioară și se întâmplă ca în drum spre locul de muncă sau la o ieșire în parc să ți se dezumfle roata sau să-ți pice lanțul și astfel, vei avea o zi ”nefericită”, însă aceste kituri îți pot rezolva problema (cel puțin momentan, dacă nu este gravă) și, astfel îți poți continua drumul. Prin asigurarea acestui kit de reparații se încurajează folosirea de către cetățeni și a altor mijloace de transport, în afară de autoturism.
Valoare estimată și costuri principale
Minim 5 standuri publice reparatii biclete X 5000 lei lei / stand = 25000 lei Indicator afișat cu mențiunea ”Aici găsiți kit reparații biciclete” – ca exemplu – 5 X100 lei = 500 lei Total = 25500 lei * NOTĂ: În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.
Consultarea comunității
Propunerea de proiect a pornit de la discuțiile de pe platformele de socializare, precum și în urma unor evenimente neplăcute privind deplasarea cu bicicleta.
Implicare ca inițiator
Propunerea de proiect a pornit de la discuțiile de pe platformele de socializare, precum și în urma unor evenimente neplăcute privind deplasarea cu bicicleta.
Declinarea răspunderii
Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.
Comentarii
O idee bună și probabil mulți bicicliști ar fi recunoscători pentru această posibilitate. Pe de altă parte, vă rog să vă gândiți și să propuneți cum ar putea fi securizate aceste kit-uri și cum ar putea fi accesate, modalitatea în care pot fi completate ulterior și cine ar putea face asta (parte din produsele din kit fiind consumabile). vă rog să luați în considerare costurile care ar putea fi generate de aceste aspecte. Mulțumesc!
Există soluții deja folosite pe scară largă, sculele din kit sunt prinse cu cablu oțelit de structura pe care e amplasată stația de reparații biciclete. https://pedros.com/products/tool-station-public-bike-repair-station Având în vedere costul relativ redus al unui kit de reparații vis-a-vis de bugetul total alocat/proiect, se poate propune achiziționarea unui stoc de scule de rezervă care să poată să înlocuiască cele care dispar. Se poate lua, de asemenea, în calcul montarea de sisteme de supraveghere video simple, care e demonstrat că descurajează cu un procent semnificativ tentativele de furt.
Un chit "portabil" are dimensiunea unui portofel mic. Consider ca partea utila ar fi pompa/compresor. Oricum si asta este nesimnificativ comparativ cu infrastructura care lipseste cu desavarsire. Cu aceasta ar trebui bombardata Primaria TM zi de zi.
De acord cu Tudor Herman. Lipsa/calitatea pistelor e principala problemă. Iar odată cu îmbunătățirea situației acolo, scade nevoia de reparat biciclete.
...sau facem parcari spatioase pentru biciclete unde se pot gasi ustensile pentru reparatii. Standurile propuse aici, din mai multe motive, vor avea viata foarte scurta, daca e sa fie implementat proiectul.
Important este sa facem lucruri pozitive pentru comunitatea in care traim. De ce nu S-a facut, in trecut ? De ce nu se face mai bine? Sunt intrebari la care va fi mai greu sa răspundă cineva. Haideti sa traim prezentul si sa îmbunătățim lucrurile pas cu pas. In primul rand, Votați si convingeți si pe altii sa o faca!
Sugerez să redenumiți proiectul în "Kituri de reparație pentru biciclete".
Cum pot retrage votul. Am crezut initial ca este legat de niste puste de biciclete serioase care sa strabata orasul.
O deșertăciune, consider eu. Sunt un biciclist foarte frecvent și nici nu am avut nevoie vreodată de aceste scule când eram în deplasare, nici nu aș ști să le folosesc dacă aș avea nevoie. Bicicliștii timișoreni au nevoie de facilități mai fundamentale decât aceste decorațiuni.
Totala inducere in eroare. Proiectul nu are nici o legatura cu denumirea proiectului. Nu trebuia admis ca si eligibil.
As vrea sa retrag votul , recunosc ca nu am citit descrierea proiectului initial. Folosesc bicicleta frecvent in oras si mai degraba as avea nevoie de borduri joase care sa faca trecerea mai lin intre partea carosabila si pistele existente sau trotuare. Nu mi se pare ca titlul proiectului are ceva in comun cu descrierea in afara de cuvantul bicicleta . Pacat ca defapt nu exista nici un proiect legat de imbunatatirea mersului pe bicicleta in oras. Ma simt inselat.
Total inducere in eroare. Unde se poate raporta?
Am votat titlul nicidecum truse de reparații ce scrie în descriere. Sugerez modificarea titlului potenți a nu produce confuzi...
Puteți vota si alte proiecte din cele propuse. Fiecare avem câte 5 voturi.
Titlul a indus in eroare, e fals! Nu se imbunătățește cu nimic infrastructura, dacă tratăm efecte și nu eliminăm cauza. Bani aruncați în vânt, oricine are nevoie de scule apelează la un lăcătuș meșter, dacă nu vrea să își cumpere sculele necesare. Mai bine ați repara stațiile de biciclete care sunt un dezastru în privința softului, nu eliberează bicicletele, după logare în sistem.