Descriere
Spațiul propus pentru a fi amenajat se delimitează astfel: în spatele blocului de pe strada Lugojului, nr.27, bloc B19, paralel cu strada Tibiscum. Spațiul propus spre amenajare, după ploi se umple de apă în permanență și rămâne așa câteva luni (cea mai mare parte a anului). Parcarea mașinilor este îngreunată de noroi. Sunt perioade când în acest spațiu se adună gunoi, este necurățat, pomii sunt netoaletați și neamenajat pentru parcarea mașinilor, dar nici nu are altă destinație. Acest spațiu poate fi amenajat ca parcare bio sau parcare verde cu grilaj de iarbă, iar dacă în urma evaluărilor se constată că este necesar, se poate betona, astfel încât acest spațiu să fie utilizat ca parcare în cele mai bune condiții. Avem spații care nu sunt utile din lipsa amenajării corespunzătoare.
Justificare
La nivel de zonă este un raport deficitar între numărul locurilor de parcare și numărul posesorilor de autoturisme iar acest spațiu nu este utilizat la capacitatea maximă datorită neamenajării corespunzătoare. În anul 2022 d-nul Dominic Fritz a declarat : ”vom avea locuri de parcare în zonele de blocuri gândite după concepte moderne cu spații verzi integrate... renunțăm la vechiul concept de betonare excesivă a zonelor dintre blocuri...... avem aici o echipă de tineri arhitecți care lucrează deja la noi proiecte de amenajare de locuri de parcare în zonele de blocuri, gândite după concepte moderne cu spații verzi integrate, fluxuri pietonale și copaci salvați de la tăiere.”, dar până în prezent aceste declarații nu s-au concretizat. Spațiul public și comun trebuie să fie pentru toată lumea și folosit corespunzător. După parcarea în acest spațiu, mașinile murdăresc carosabilul cu noroi (intrarea și ieșirea din parcare este îngreunată de noroiul care se menține o perioadă lungă de timp). Consider că, pentru amenajări se pot lua în considerare și alte zone ale orașului, nu doar cele din centrul Timișoarei. Orașul nu se rezumă doar la o singură zonă, cred că și ceilalți cetățeni merită o Timișoara curată(chiar dacă nu locuiesc în zona de centru). Parcarea în zonă se face haotic (se parchează neregulamentar, se aglomerează circulația pe străzi, se crează blocaje) iar spațiile stau neamenajate. Sunt riscuri ca mașinile parcate în acest spațiu să fie avariate de pomii netoaletați, uscați sau care pot oricând să lovească un copil la joacă. La această dată se parchează și în condițiile prezente (dar haotic, pe principiul cine poate și cum poate), pentru că nu sunt alte variante, însă, este necesară amenajarea acestui spațiu comun la cele mai bune standarde, pentru a oferi utilitatea corespunzătoare.
Valoare estimată și costuri principale
Borduri 40mpX 45 lei/mp = 1800 lei Pavaj parcare ecologică - 55 lei/mpX 40mp = 2200 lei Material mărunt agregate = 1500 lei Toaletare pomi Total buget estimativ = 5500 lei * NOTĂ: În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.
Consultarea comunității
Pentru această propunere am discutat de-a lungul timpului cu vecinii; acest subiect se perpetuează de câțiva ani în cadrul ședințelor administrative ale asociațiilor de proprietari, dar până în prezent nu s-au găsit soluții iar inițiativele nu au avut continuitate.
Implicare ca inițiator
Consultant voluntar – pot sprijini voluntar demersurile acestui proiect, în diferitele etape de implementare.
Documente
Declinarea răspunderii
Conţinutul acestei propuneri de proiect nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Primăriei Municipiului Timișoara. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului.